Anket: Ekonomik sorunlar bir yıl daha devam ederse…

SONAR: "Uzun süredir ekonomi Türkiye’de toplum yaşamını etkileyen en önemli sorundur. Bu durumun bir yıl daha devam etmesi halinde iç siyasette ilginç ve önemli gelişmeler yaşanabileceği dikkate alınmalıdır."

KRONOS 14 Ağustos 2024 GÜNDEM

SONAR Araştırma’nın yaptığı son anket, erken seçim isteyenlerin sayısının giderek arttığını gösterdi.

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, SONAR Araştırma’nın 2024 yılı Temmuz ayında, 26 ilde toplam 3 bin 271 kişi ile görüşerek gerçekleştirdiği anket sonuçlarını paylaştı. Ankette katılımcılara, “Sizce erken genel seçim yapılmalı mıdır?” sorusu yöneltildi. Ankete katılanların yüzde 51.4’ü “yapılmalı”, yüzde 42.1’i de “yapılmamalı” diye yanıt verdi.

SONAR, bir ay sonra gerçekleştirdiği anketin ortaya koyduğu değişimle ilgili “Yapılmamalıdır diyenlerin oranının yüzde 6 azalması dikkat çekicidir” notunu düştü. Haziran ayında erken seçim istemeyenlerin oranı yüzde 48.1 çıkmıştı.

Ankette, “Türkiye’nin en önemli sorunu sizce nedir?” sorusuna da yanıt arandı. Katılımcıların yüzde 55.5’i “ekonomi” derken, yüzde 3.8’i “enflasyon/hayat pahalılığı” dedi. Halkın 59.3’üne göre ekonomi en büyük sorun olarak görülüyor.

‘BU DURUM BİR YIL DAHA DEVAM EDERSE…’

SONAR bu konuda, “Uzun süredir ekonomi Türkiye’de toplum yaşamını etkileyen en önemli sorundur. Bu durumun bir yıl daha devam etmesi halinde iç siyasette ilginç ve önemli gelişmeler yaşanabileceği dikkate alınmalıdır” yorumunu yaptı.

Ankette “Ülke genelinde yaşanan ekonomik gelişmeler nedeniyle siyasi tercihinizi (oyunuzu) değiştirdiniz mi?” sorusuna katılımcıların yüzde 28.2’si oyunu değiştireceği yanıtını verdi.

Ankette ayrıca “Gelecek altı ay içinde sizce Türkiye ekonomisi iyiye mi gider yoksa kötüye mi gider?” diye soruldu. Katılımcıların yüzde 67.5’i kötüye gider derken yüzde 18.7’si iyiye gideceğini düşündüğünü belirtti.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com