Arabeskin kralı Hakkı Bulut hastaneye kaldırıldı

Tokat'ta konser öncesi rahatsızlanan ünlü sanatçı Hakkı Bulut, sahneye çıkamadan hastaneye kaldırıldı.

KRONOS 24 Ağustos 2024 KÜLTÜR

“Ben Buyum”, “Son Mektup” ve “İkimiz Bir Fidanın” şarkılarıyla milyonlara ulaşan ve “acısız arabesk”in ilk örneklerini veren ünlü sanatçı Hakkı Bulut, konser vermek üzere geldiği Tokat’ta rahatsızlandı. Sahneye çıkma saatinde tansiyonu yükselen sanatçı, sağlık ekipleri tarafından Tokat Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Hastanede tedavi altına alınan Hakkı Bulut’un durumunun kısa sürede iyileştiği ve taburcu edildiği öğrenildi.

HAKKI BULUT KİMDİR?
Hakkı Bulut, 3 Şubat 1945’te Tunceli’nin Mazgirt ilçesine bağlı Aktarla köyünde doğdu. Ortaokulu Ceyhan’da tamamladıktan sonra Adana Erkek Lisesi ve Adana Öğretmen Okulu’ndan mezun oldu. Öğretmenlik kariyerini 12 yıl sürdüren Bulut, müziğe olan ilgisi ve babasının saz çalmasının etkisiyle genç yaşta müzikle ilgilenmeye başladı.

1967’de ilk plağı olan “Leylam” ile müzik dünyasına adım atan Bulut, 1969’da Türkiye çapında tanınmasını sağlayan “İkimiz Bir Fidanız” adlı eseriyle büyük bir çıkış yakaladı. Bu eser, birçok sanatçı tarafından da seslendirildi. Kariyeri boyunca 65 albüm ve 1000’i aşkın eser üreten sanatçı, 6 Altın Plak, 1 Altın CD ve Altın Long Play gibi ödüller kazandı.


Bulut, aynı zamanda 12 sinema filminde de rol almış bir oyuncudur. 2020’de son albümü “Düşmanı Uzakta Arama Dostum”u piyasaya çıkaran Hakkı Bulut, müzik kariyerine 120 yaşına kadar devam etmeyi planladığını söylemiştir.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com