Aralıklı orucun öncüsüydü: Cesedi Yunanistan’da bulundu

Dünya genelinde kilo vermek isteyenlerin en çok tercih ettiği "aralıklı oruç"un öncüsü olarak bilinen Dr. Michael Mosley'nin cansız bedeni bulundu. Tatil için gittiği Yunanistan'ın Simi adasında yürüyüş yaparken kaybolmuştu. Yunan yetkililer kendisinden 5 gündür haber alınamayan Mosley'in cesedini bulduklarını açıkladılar.

KRONOS 10 Haziran 2024 DÜNYA

Aralıklı orucun öncü ismi olarak tanınan Dr. Michael Mosley’nin cansız bedeni, Yunanistan’ın Simi (Sömbeki) adasında bulundu. Mosley’nin eşi Clare Bailey, tatilde oldukları adada kaybolan eşinin ölümünü teyit etti.

Michael Mosley, tıp eğitimini tamamladıktan sonra uzun yıllar sunucu, belgesel yapımcısı, gazeteci ve yazar olarak çalıştı. Clare Bailey, eşinin dağlık bir bölgede tırmanış yaparken yanlış bir rotaya saptığını ve arama ekiplerinin onu kolayca göremeyeceği bir yerde bulduğunu söyledi.

Clare Bailey Mosley, “Michael maceracı bir ruha sahipti, onu bu kadar özel kılan şeylerden biriydi” dedi. “Onu kaybetmek çok zor, ama dünyanın dört bir yanından gelen sevgi dolu mesajlar bize teselli veriyor. Michael, birçoğunuz için çok şey ifade ediyordu ve onunla geçirdiğim süre için minnettarım.”

BBC Türkçe’nin haberine göre, 67 yaşındaki Mosley’nin cansız bedeni, 5 Haziran Çarşamba gününden beri haber alınamıyordu. Günlerdir süren arama çalışmalarının ardından Mosley’nin cesedi bulundu.


Simi Belediye Başkanı Eleftherios Papakalodouka, cesedin ekipler tarafından kıyı şeridinde yapılan aramalar sırasında bulunduğunu söyledi. Mosley, en son Pedi köyünde görülmüştü ve cansız bedeni, bir çitin yanında, yanında bir şemsiye ile bulundu.

Polis sözcüsü Konstantia Dimoglidou, ölüm nedenini tespit etmeye çalıştıklarını ve suç şüphesi olup olmadığını araştırdıklarını belirtti.

Dr. Michael Mosley Kimdir?
İngiliz Michael Mosley, tıp eğitimi aldıktan sonra uzun yıllar sunucu, belgesel yapımcısı, gazeteci ve yazar olarak faaliyet gösterdi. Daily Mail’de köşe yazarlığı yaptı ve Channel 4’de “İngiltere’yi Kim Şişmanlattı?” adlı programı sundu. Mosley, aralıklı oruç diyetinin popülerleşmesiyle tanınır. Eşi Clare Bailey Mosley de doktor, yazar ve sağlıklı yaşam uzmanıdır.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com