Arda Güler Avrupa’nın en iyisi: 4 maçta 3 gol

Real Madrid forması giyen milli futbolcumuz Arda Güler, 90 dakika başına 1,13 gol ortalamasıyla Avrupa'nın beş büyük liginde en etkili golcü konumuna geldi.

KRONOS 17 Mayıs 2024 SPOR

Teknik direktör Carlo Ancelotti, “Top Arda Güler’e âşık” derken neyi kastediyordu, bilinmez; ama Alaves maçında oyuna dahil olduktan 19 dakika sonra takımının 5. golüne imzasını atan Arda Güler, toplam 319 dakikada La Liga’da 1,19 gol ortalamasına ulaştı.

Toplamda 4 gol attı. Bu istatistik onu beş büyük Avrupa Ligi’nde en iyi skor ortalamasına sahip futbolcu yaptı.

EN İYİ SKOR ORTALAMMASI
BeSoccer Pro’nun verilerine göre La Liga, Premier Lig, Bundesliga, Serie A ve Ligue 1 dikkate alındığında en iyi skor ortalamasına sahip isim Arda Güler.

90 dakikada 1 gol ortalamasını aşan ikinci oyuncu daha var. Arda’nın peşinden gelen Mbappe maç başına 1 gol ortalamasıyla bu beş ligin en iyi skor ortalamasına sahip olan ikinci oyuncusu. Tabi Mbappe bu ortalamaya 3779 dakikada ulaştı. Yani Arda Güler’in aldığı süreden 10 kat daha fazla.

İstatistiklere göre Arda ve Mbappe’yi Stuttgart’ın Gineli golcüsü Serhou Guirassy takip ediyor. Ligde bu sezon 26 gol kaydeden oyuncu da her 90 dakikaya 1 gol sığdırabiliyor.

GOL PATLAMASI YAŞIYOR
4. sırada 44 gol atan Harry Kane var. Kane, maç başına ortalama 0,99 gol ortalamasına sahip. Sonra 0,89 gol ortalamasıyla Erling Haaland var.

Hazırlık döneminde yaşadığı sakatlıklar nedeniyle 3 Ocak 2024’e kadar forma giyemeyen Arda Güler, az bir süre almasına rağmen adeta gol patlaması yaşıyor.


Maç başına 3,1 şut atan Arda’nın gol yollarındaki etkinliği neredeyse yüzde 100.

Top sürme yeteneğiyle de dikkat çeken Arda Güler, bu istatiste de Mbappe’yi geride bırakıyor. Arda’nın 3,67 ortalamasına Mbappe 3,66 ile karşılık verebildi. Ancak top sürmenin üstadı 5,83 ortalamayla Vinicius Junior.

El Desmarque gazetesi Arda Güler’in pazar günü Villarreal’e karşı oynaması halinde istatistiklere göre 1 golünün garanti olduğunu yazdı. Yani Real Madrid, Arda Güler’i 90 dakika oynatacağı her maça bu istatistiklere göre 1-0 önde başlıyor.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com