Ayşe Ateş: Tetikçilerin ifadesi MHP yöneticilerinin ifadesiyle birebir örtüşüyor

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, davanın üçüncü gününde Kemal Kılıçdaroğlu'yla ortak basın toplantısı düzenledi.

KRONOS 03 Temmuz 2024 GÜNDEM

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in bugün görülen üçüncü duruşmasında Ayşe Ateş ve eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ortak basın açıklaması yaptı.

“Bir kumpas senaryosu sergileniyor” diyen Ateş, “Ezberletilmiş ifadelerle bu siyasi cinayeti adil bir cinayet davasına dönüştürmeye çalışıyorlar. Davalardan önce hepimizin de şahitlik ettiği gibi Ülkü Ocakları mensuplarını taraftarlarının yer yer MHP MYK üyelerinin, genel başkan yardımcılarının söylemleriyle birebir örtüşen ifadeler veriyor bu suçlular. Ne yaparlarsa yapsınlar kurdukları her oyun, her alçaklık onların başına geçecek” diye konuştu.

Ardından söz alan Kemal Kılıçdaroğlu ise, “Bu dava kim vurduya giderse adalet kaybeder, ülke kaybeder, hepimiz kaybederiz” dedi.

“DEVLETİN ADİL YÜZÜYLE HERKES TANIŞACAK”

19 ay sonra başlayan 22 sanıklı davanın üçüncü gününde duruşma arasında yapılan basın açıklamasında ilk sözü alan Ayşe Ateş’in konuşmasının tamamı şöyle:

“Büyük bir kumpas senaryosu sergileniyor. Ezberletilmiş ifadelerle bu siyasi cinayeti adil bir cinayet davasına dönüştürmeye çalışıyorlar. Davalardan önce hepimizin de şahitlik ettiği gibi Ülkü Ocakları mensuplarını taraftarlarının yer yer MHP MYK üyelerinin, genel başkan yardımcılarının söylemleriyle birebir örtüşen ifadeler veriyor bu suçlular. Bu tablo gerçekten içler acısı. Yargılanan ne yargılanan kim anlamış değilim. Kurdukları kumpas başlarına geçirilecek. Devletle çalışacaklar. Devletin adil yüzüyle herkes tanışacak. Hiç kimse yaptığı suç yanına kalacak zannetmesin. Bu kadar insan tesadüfen bir araya gelmiş gibi bir izlenim oluşturmaya çalışıyorlar, bir set çekmişler arkasına geçilmesin istiyorlar, bu cinayetin siyasi ayağı ortaya çıkmasın istiyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar kurdukları her oyun, her alçaklık onların başına geçecek. Bunu herkes öyle bilsin.”

“KİM VURDUYA GİDERSE ÜLKE KAYBEDER”

Ardından söz alan Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu dava kim vurduya giderse adalet kaybeder, ülke kaybeder, hepimiz kaybederiz. Bütün vatandaşları adalet konusunda duyarlılığa davet ediyorum. Bu dava bir adalet davasıdır. Bunu izlemek ve sonuçlandırmak da adaleti sağlayan herkesin ortak görevi olmak zorundadır. Onların feriştahı gelse biz bu davayı takip edeceğiz” dedi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com