Ayşe Ateş’ten Bahçeli’ye yanıt: Cinayetin ucu Balgat’a çıktı

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'ten Devlet Bahçeli'ye: "Yargılama sonucunda bu siyasi cinayetin ucu Balgat’a çıktı. Oysaki ben daha en başında çok uzağa bakılmaması gerektiğini vurgulamıştım."

KRONOS 04 Ekim 2024 GÜNDEM

Sinan Ateş cinayetine ilişkin davada tetikçi Eray Özyağcı’nın da aralarında olduğu 5 kişiye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Cinayete ilişkin soruşturmanın MHP’ye uzanan ayağına ilişkin ise ayrı bir dosya olsa da henüz akıbeti bilinmiyor. Sinan Ateş davası üzerinden Ateş’in ailesini hedef alan MHP lideri Devlet Bahçeli, “Davamızı yargılamak için kuyruğa girdiler. Bakalım hukuki süreç Ankara’da mı bitecek yoksa Pensilvanya’ya mı dayanacak?” sorusunu yöneltmişti. Bahçeli’ye yanıt veren Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, “Yargılama sonucunda bu siyasi cinayetin ucu Balgat’a çıktı. Oysaki ben daha en başında çok uzağa bakılmaması gerektiğini vurgulamıştım” dedi.

Ayşe Ateş, “Meclis’ten yapılan o çıkışta ‘Ucu Pensilvanya’ya mı çıkıyor, yoksa başka bir yere mi’ cümleleri de sarf edilmişti. Yine aynı iddianamede kiralık katil Eray Özyağcı’yı Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’a tahsisli 06 AT 5021 plakalı araçla Ankara’dan İstanbul’a kaçırmakla suçlanan Ülkü Ocakları Genel Merkez Yöneticisi Tolgahan Demirbaş ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alırken Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel ise 18 yıl hapse mahkûm edildi. Yani yargılama sonucunda bu siyasi cinayetin ucu Balgat’a çıktı. Oysaki ben daha en başında çok uzağa bakılmaması gerektiğini vurgulamıştım” ifadelerini kullandı.

‘YENİ SALDIRI ENDİŞESİ TAŞIYORUZ’

Karar günü adliye önünde Sinan Ateş’in kardeşi Selma Ateş’e yönelik gerçekleştirilen saldırının faili Mertcan Kılıç’ın Gölbaşı Ülkü Ocakları üyesi olduğunu belirten Ateş, şunları söyledi:

“Malumunuz olduğu üzere önümüzdeki dönemde Sinan Ateş’in ailesinin, çocuklarının, yakınlarının ve sevenlerinin başına geleceklerin habercisi niteliğinde bir saldırı dün Sincan Adliyesi’nde gerçekleşti. Saldırıyı gerçekleştiren ve şu anda tutuklu bulunan Mertcan Kılıç’ın Gölbaşı Ülkü Ocakları mensubu olduğu belgeleriyle birlikte basına yansıdı. Eğer adalet eksiksiz bir biçimde tesis edilmezse, suçluların tamamı yakalanıp hak ettiği cezayı almazsa yeni saldırıların artan bir şiddetle gerçekleşeceği korku ve kuşkusu taşıyoruz.”

‘MÜCADELE EDECEĞİM’

Aralarında Ülkü Ocakları Başkanı ve MHP’li yöneticilerin olduğu isimlere dair başlatılan ancak tamamlanmayan soruşturma dosyasını da hatırlatan Ateş, şöyle devam etti:

“Her zaman dile getirdim: Bu yargılama bizim için eksik iddianame ile kurulmuş yarım bir mahkeme ile yürütüldü. Netice itibarıyla mahkeme süreci sonlanmasına, ‘azmettirici’ sıfatıyla yargılanıp ceza alanlar olmasına rağmen Sinan Ateş’in neden katledildiği sorusu cevapsız kaldı. Bu sorunun cevabı ise ayrılan dosyada saklı. Ben ayrılan dosyada yer alan bilgi, belge ve delillerin bu siyasi cinayetin siyasi ayağını hiçbir kuşkuya yer bırakmayacak şekilde ortaya koyacağından, gerçek azmettiricileri gün yüzüne çıkaracağından şüphe duymuyorum. Bu yüzden de şu andan itibaren ayrılan dosyadaki şüpheliler hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlanıp kovuşturma aşamasına geçilmesi için canla başla mücadele edeceğimin kamuoyu tarafından bilinmesini istiyorum.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com