Ayşe Ateş’ten dikkat çeken iddia: Sinan Ateş cinayetinin sebebi bu mu?

Ayşe Ateş, cinayetten önce Sinan Ateş'e "Seni neden öldürtecekler?" diye sorduğunu ve aldığı yanıtı aktardı: "MHP Genel Başkanlığı’na aday olacağı düşünülüyordu. Kendisi ve çevresi de istiyordu. Büyük teveccüh vardı."

KRONOS 26 Temmuz 2024 GÜNDEM

Ankara’da sokak ortasında öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin dava açılsa da suikastın asıl sebebi henüz karanlıkta. Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, cinayetten önce “Seni neden öldürtecekler?” sorusuna aldığı yanıtı açıkladı ve “MHP Genel Başkanlığı’na aday olacağı düşünülüyordu. Kendisi ve çevresi de istiyordu. Büyük teveccüh vardı” dedi.

Ayşe Ateş, Sinan Ateş’in kendisine, “Olcay Kılavuz ve Ahmet Yiğit Yıldırım beni öldürtmek için katil arıyorlarmış, kapı kapı geziyorlarmış” dediğini anlatmıştı.

12punto’dan Müyesser Yıldız’a konuşan Ayşe Ateş, “Peki merhum Sinan Ateş bunları söyleyince, ‘Seni neden öldürtecekler, sebebi ne?’ diye sordunuz mu?” sorusuna aldığı cevabı aktardı:

“Sordum. MHP Genel Başkanlığı’na aday olacağı düşünülüyordu. Kendisi ve çevresi de istiyordu. Büyük teveccüh vardı.”

BAHÇELİ: HEPİMİZİN İYİLİĞİ İÇİN BU GÖREVİ BIRAK

Ayşe Ateş, Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş Kazancı’nın duruşmada söylediği, “Devlet Bey aradı, Sinan’a söylediği bir söz var. Devlet Bey kendisi söylesin. Sinan sonra istifa etti. İstifa eden ilk kişi. Sinan Ateş’e itibar suikastları başladı” sözlerini hatırlattı. Müyesser Yıldız’ın “Devlet Bey’in ne söylediğini biliyor musunuz?” sorusuna Ayşe Ateş şu yanıtı verdi:

“’Evladım hepimizin selameti, hepimizin iyiliği için görevi bırak’ dedi.”

Görevi bırakmasının neden istendiğiyle ilgili soruya ise Sinan Ateş’in, “Genel Başkan’a sebep soramazsın, ‘Emredersiniz’ denir” diye karışık verdiğini aktardı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com