‘Bahçeli’nin bir kararı var ve 1 Ekim’de düğmeye bastı…’

Karar yazarı Figen Çalıkuşu: "Anlıyoruz ki Bahçeli’nin bir kararı var ve 1 Ekim’de düğmeye bastı. Bu karar 'görüntü bir değişim' sürecinde bir ön alma mı yoksa AK Parti ile birlikte bir strateji mi? Göreceğiz."

KRONOS 04 Ekim 2024 GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İsrail’in hedefinde Türkiye var” iddiası ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin yeni yasama döneminin açılışı için düzenlenen Meclis resepsiyonunda CHP lideri Özgür Özel’e “Üzülme, bazen siyaseten söylememiz gerekenler oluyor” yönündeki sözleri, DEM Parti’yle tokalaşması ve “yeni dönem” mesajı vermesi ve Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’nu överek “Birikimlerinize ihtiyacımız var” demesi tartışmalara neden oldu.

Karar yazarı Figen Çalıkuşu, “Anlıyoruz ki Bahçeli’nin bir kararı var ve 1 Ekim’de düğmeye bastı. Bu karar ‘görüntü bir değişim’ sürecinde bir ön alma mı yoksa AK Parti ile birlikte bir strateji mi? Göreceğiz. Bahçeli’nin manevrası medyanın en ‘cici maması’ haline gelse de daha önce vurguladığım gibi tam bir anomali dönemi… Normalin kaybolup toplum ve devlet özelliklerinin parça parça eksilerek eridiği bir süreç” dedi.

Çalıkuşu’nun yazısından bir bölüm şöyle:

“Siyasal iktidarın etrafımızdaki ateş çemberini ve Türkiye’nin İsrail’in hedefinde olduğu bahanesini ileri sürerek iç siyasette yeni bir hazırlık peşinde, bu anlaşılmakta…

Zaten “yeni bir dönemin” başladığını da duyuran Devlet Bahçeli, sabah Meclis kürsüsünde ‘çürük’ dediği CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i teselli etti:

“Üzülme, bazen siyaseten söylememiz gerekenler oluyor.”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in cevabı daha da şaşırtıcıydı:

“…..hürmet ederim” .

‘BİR DEVLET ETME BİÇİMİ’

Toplumun kaderini tayin eden bir devlet etme biçimi değil bu, adeta bir vodvil.

Mamafih Bahçeli 1Ekim resepsiyonundaki amacının ne olduğu henüz tam berraklaşmayan “manevrasını” CHP ile sınırlı tutmadı.

Grup konuşmasında “Devşirilmiş ve DEM’lenmiş fosillere meydanı boş bırakmayacağız” dedikten sonra, Meclis’te DEM Parti sıralarına gitti ve Genel Başkan Bakırhan ile tokalaştı.

Sürekli hedefindeki Ahmet Davutoğlu’na iltifatlar etti, devletin onun birikimlerinden yararlanması gerektiğini söyledi.

Anlıyoruz ki Bahçeli’nin bir kararı var ve 1 Ekim’de düğmeye bastı. Bu karar “görüntü bir değişim” sürecinde bir ön alma mı yoksa AK Parti ile birlikte bir strateji mi? Göreceğiz…

Bahçeli’nin manevrası medyanın en “cici maması” haline gelse de daha önce vurguladığım gibi tam bir anomali dönemi… Normalin kaybolup toplum ve devlet özelliklerinin parça parça eksilerek eridiği bir süreç.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com