Bahçeli’nin DEM Parti açıklamasına Erdoğan’dan destek

Erdoğan: "Biz yeni yasama yılında siyasette artık farklı bir söylem görmeyi istiyoruz. Daha fazla uzlaşıya ihtiyacımız olduğu kanaatindeyiz. Milletimiz için hiçbir diyalogdan kaçınmayız. MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli'nin yaptığı açıklamaları 85 milyonun kardeşliği adına çok anlamlı buluyorum."

KRONOS 09 Ekim 2024 GÜNDEM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin DEM Parti)milletvekilleriyle tokalaşması sonrası “Türkiye partisi olmalarını bekliyoruz” yönünde yaptığı açıklama sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ilk yorum geldi.

Erdoğan, “Biz yeni yasama yılında siyasette artık farklı bir söylem görmeyi istiyoruz. Daha fazla uzlaşıya ihtiyacımız olduğu kanaatindeyiz. Milletimiz için hiçbir diyalogdan kaçınmayız. MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli’nin yaptığı açıklamaları 85 milyonun kardeşliği adına çok anlamlı buluyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP TBMM Grup Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu.

İsrail tehdidine ilişkin Erdoğan, “Gazze’deki katliamın manevi ve maddi faturası kabarıyor. Ülkemizi bölgesel gerilimlerden uzak tuttuk, yangına benzin dökenlerden değil söndürenlerden olduk. Netanyahu ve cinayet şebekesi çok tehlikeli bir maceraya atılmaktadır. Nihai hedefin neresi olduğunu çok net görüyoruz. Güvenliğimizden taviz vermeyiz. Vadedilmiş topraklar hezeyanının sonu hüsrandır. İsrail bir Siyonist terör örgütüdür. Gazze kasabı Siyonist Netanyahu’nun ABD kongresine davet edilmesini tarih asla unutmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Meclis’te yapılan kapalı oturum sonrası CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yaptığı açıklamaya tepki gösteren Erdoğan, şunları söyledi:

“Toplantı sonrası CHP Genel Başkanı’nın yaptığı açıklamaları esefle karşıladık. Tüm bölge ateş çemberinden geçiyor, Sayın Özel’den daha olgun bir tavır beklerdik. Varsın onlar hayal dünyalarında yaşamaya devam etsin, biz Türkiye’nin güvenliğinden taviz vermemeye devam edeceğiz.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com