Bakanlık, Erdoğan’ın damadını yalanladı, dava çöktü

Bakanlık, Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar ve şirketi Baykar Makine’ye özel hazine arazisi verildiğine dair yapılan haberi doğruladı. Bayraktar'ın açtığı 2 milyon TL'lik tazminat davası çöktü.

KRONOS 02 Ağustos 2024 GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar ve şirketi Baykar Makine’ye özel hazine arazisi verildiğine dair yapılan haber, davalık oldu.

Damat Bayraktar, haberi yapan Birgün muhabiri İsmail Arı’ya 2 milyon TL’lik tazminat davası açtı. Ancak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, İstanbul 14. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne gönderdiği yazısında haberi doğruladı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı işaret etti.

Bakanlık yazısında, “İstanbul Özel Endüstri Bölgesi; Baykar Şirketi’nin 08 Ağustos 2019 tarihli talebi üzerine Bakanlığımızca yapılan değerlendirme neticesinde Cumhurbaşkanı kararı ile ilan edilmiştir. Söz konusu özel endüstri bölgesi içerisindeki alanların tamamı Baykar mülkiyetinde veya Baykar lehine irtifak hakkı tesisli hazine arazisi olup, alan içerisinde yalnızca Baykar Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş. faaliyet göstermektedir” ifadeleri yer aldı.

VERGİDEN MUAF, ÖZEL İMKANLARA SAHİP HAZİNE ARAZİSİ

Birgün gazetesinin “Yandaşlar ne isterse veriyorlar” başlıklı haberinde, “Özel endüstri bölgesi” adı altında verilen özel statü ile iktidara yakın şirketlerin vergiden muaf tutulduğu belirtilmişti.

Haberde, hazine arazilerinin 49 yıllığına tahsis edildiği, hatta bu sanayi bölgelerinin altyapı ve proje giderlerinin de kamu bütçesinden karşılandığı ifade edilmişti. Selçuk Bayraktar’ın da özel endüstri bölgesi statüsü ile sağlanan “imkanlardan” faydalandırıldığı belirtilmişti.

Özel endüstri bölgesi statüsünü alan şirketlere sağlanan olanaklar haberde şöyle sıralanmıştı:

“• Altyapı masraflarını bakanlık karşılıyor.

• Devlet, şirketler için yurttaşların arazilerini kamulaştırıyor.

• Plan ve projeler bakanlıkça onaylanıyor.

• Ruhsat ve izinler bakanlık tarafından veriliyor, şirketler harç bedeli ödemiyor.

• Hazine arazileri üzerinde 49 yıllığına tahsis ediliyor.

• Bölge içerisinde yer alan bütün binalar emlak ve damga vergisinden muaf tutuluyor.

• Tüm bunların yanısıra Cumhurbaşkanı kararıyla ek teşvikler belirlenebiliyor.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com