Bakanlık ilk kez açıkladı: Cezaevlerinde 498 evli çift var

Adalet Bakanı Tunç ceza infaz kurumlarında terör suçlamasıyla tutuklu 498 evli çiftin bulunduğunu söyledi. Annesi ile birlikte cezaevinda kalan çocuk sayısı ise 706...

KRONOS 11 Ekim 2024 GÜNDEM

Adalet Bakanlığı, cezaevinde karı-koca kaç tutuklu olduğunu ilk kez açıkladı. DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun soru önergesine ilk kez cevap veren Adalet Bakanı Yılmaz Tunç terör suçlarından ceza infaz kurumlarında bulunan kişi sayısının 498 olduğunu söyledi.

HAPİSTEKİ BBEKLERİN SAYISI İKİ KATINA ÇIKTI

Aynı önerge cevabında ceza infaz kurumlarında annesi ile birlikte kalan çocuk sayısının da 706 olduğu ifade edildi. 0-6 yaş arası hapisteki bebeklerin sayısı en son 8 Mart 2021’de 345 olarak açıklanmıştı.

Gazete Duvar’ın haberine göre 498 çiftin cezaevlerinde olmasının dehşet verici olduğunu belirten Gergerlioğlu, “Cezaevlerinde gittikçe artan aile dramları var. Ailesinden ayrılıp yakınlarıyla yaşayan çocukların dramlarının bitmesi gerekir. Her görüş sonrası ağlama krizleri geçiren çocuklar var. Biz anne baba tutukluluğu farklı zamanlarda olsun istedik, bununla ilgili kanun teklifi sunduk. Ancak AK Parti kabul etmedi” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın da bu konuyla ilgilenmesi gerektiğini söyleyen Gergerlioğlu, “Aile ve Adalet bakanlıklarının ortak bir çalışma yapması gerekir. Hapishanelerde anneleriyle kalan çocukların sayısı da artıyor. Çocuklar hapishanelerde hayatları boyunca unutamayacakları travmalar yaşıyor. İki bakanlığın alternatif çözüm yollarını mutlaka üretmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

ANNE-BABASI TUTUKLU ÇOCUKLAR

5’i beşiz, toplam 6 çocukları bulunan Nurcan-Abdülkadir Arslan 29 Eylül’den beri Elazığ Cezaevinde tutuklu bulunuyor.

Otizmli Tarık’ın (9) annesi babası Talip Ekçekçi 6 yıldır, annesi Esra Ekmekçi ise Nisan 2023’ten beri hapiste.

İki çocukları bulunun Aysel Delican Mart 2023’ten beri Bakırköy Cezaevinde, eşi Recep Delican Sungurlu Cezaevinde tutuklu.

4 yaşında bir kızları bulunan Yasemin-Kasım Melizci 20 Ocak 2021’den beri tutuklu.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com