Bakanlıktan özür: İslam Konferansı’nda domuz eti servisi şaşkınlığı

KRONOS 02 Aralık 2018 Genel

Almanya’da Federal İçişleri Bakanlığı’nın düzenlediği İslam Konferansı’nda domuz etinin servis edilmesi tartışmalara yol açtı. İlk kez 2006’da toplanan ve Alman devleti ile Almanya’da yaşayan Müslümanlar arasında diyalog ve uyumu geliştirmek için bu yıl 12’ncisi düzenlenen buluşmada büfede domuz etinin servis edilmesi şaşkınlıkla karşılandı.

DW Türkçe‘nin aktardığına göre, Batı Alman Radyo ve Televizyon Kurumu’ndan Tuncay Özdamar’ın Twitter üzerinden duyurduğu olay kısa sürede sosyal medyada tartışılmaya başlandı. Gazeteci Özdamar, Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) üyesi Federal İçişleri Bakanı Horst Seehofer’in ev sahipliğinde sunulan büfede domuz etinin yer aldığını duyurduğu Tweet’inde, “İnşallah helaldi. Seehofer’in İçişleri Bakanlığı bununla ne demek istiyor? Domuz eti yemeyen Müslümanlara biraz saygı gösterilmesi yerinde olurdu.” ifadesini kullandı.

BAKANLIKTAN ÖZÜR: ÜZÜNTÜ DUYARIZ

Gelen tepkiler üzerine Federal İçişleri Bakanlığı’ndan açıklama geldi. Twitter üzerinden yapılan paylaşımda, büfede 13 farklı yiyeceğin bulunduğuna ve büfe hazırlanırken, katılımcıların “dini çeşitliliğinin” de göz önünde bulundurulduğuna dikkat çekildi. Bakanlık açıklamasının sonunda yine de “Bazı kişilerin dini duyguları incindiyse, bundan üzüntü duyarız.” diyerek özür diledi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com