Balyoz ve Askeri Casusluk davaları sanığı askerler TSK’nın zirvesinde

AKP iktidarının ilk yıllarında hükümete karşı darbe hazırlığı yapmakla suçlanan ve Balyoz, Askeri Casusluk, Poyrazköy gibi davalarda yargılanan ve ceza alan askerler son YAŞ toplantısında da terfi aldı ve yine etkin görevlere getirildi.

KRONOS 10 Ağustos 2024 GÜNDEM

YAŞ’ta terfi eden 187 general ve amiralin görevleri belli oldu. 1. Ordu Komutanlığına Orgeneral Metin Tokel, 2. Ordu Komutanlığı’na Orgeneral Levent Ergün, Ege Ordu Komutanlığı’na da Orgeneral İrfan Özsert, Genelkurmay 2. Başkanlığı’na da Orgeneral Kemal Yeni getirldi.

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre Balyoz, Askeri Casusluk ve Poyrazköy davalarında hapis yatan generallere etkin görevler verildi. Balyoz davasından 13.5 yıl hapse mahkum edilen Levent Ergün ordu komutanı oldu. Koramiral Özdem Koçer Donanma Komutan Yardımcısı, Koramiral Yalçın Payal Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı, Tümamiral Baybars Küçükatay Harp Filo Komutanı, Tümamiral Emre Sezenler Deniz Kuvvetleri Harekat Başkanı, Tümgeneral Fedai Ünsal ise Kara Kuvvetleri Harekat Başkanı oldu.

HASDAL’DA 3 YIL HAPİS YATTI, ORGENERAL OLDU

Orgeneral Levent Ergün 2’nci Ordu Komutanı: KKTC’de 49. Piyade Alay Komutanıyken Türkiye’ye gelerek Balyoz davasında ifade verdi ve tutuklandı. Hasdal Cezaevinde 3 yıl yattı. Davaya konu olan seminer döneminde Amerika’da yüksek lisans eğitiminde olduğunu iddia etti. 13.5 yıl hapse mahkum oldu. Albay rütbesinde TSK’ya döndü, orgeneralliğe kadar yükseldi.

BALYOZ’DAN TUTUKLANDI, KORAMİRAL OLDU 

Koramiral Özdem KOÇER Donanma Komutan Yardımcısı) Albay rütbesindeyken Balyoz davasından tutuklandı, Hasdal Cezaevinde yattı. 16 yıla mahkum edildi. Yeniden yargılanıp beraat etti. Koramiral rütbesine kadar yükseldi.
ASKERİ CASUSLUK’TAN YARGILANDI KURMAY BAŞKANI OLDU

Koramiral Yalçın Payal Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı: İzmir Askeri Casusluk Davası’nda tutuksuz olarak yargılandı. AKP iktidarı davanın kumpas olduğunu ilan edince beraat etti. 2015’te TSK’ya döndü. Payal, 15 Temmuz darbe girişiminde gözaltına alındığı öne sürüldü.

AKP DAVALARI KUMPAS İLEN EDİNCE TERFİ ALDI

Tümamiral Baybars Küçükatay Harp Filo Komutanı: Balyoz Davası’nda yargılandığında, TCG Gelibolu fırkateyninde gemi komutanıydı. 3 yıl hapis yattı ve 16 yıl hapse mahkum edildi. AKP’nin davayı kumpas ilen etmesinden sonra yeniden yargılama sonucu beraat etti ve TSK’ya dönerek terfi aldı.

POYRAZKÖY’DEN YARGILANDI AMİRAL OLDU

Tümamiral Emre Sezenler Deniz Kuvvetleri Harekat Başkanı: Poyrazköy Davası’ndan tutuklanıp 3.5 yıl hapis yattı. Beraat ettikten sonra amiral oldu. Somali’de korsanlara karşı Deniz Muhafız Operasyonu yönetti. Aksaz Güney Grup Komutanlığı’nın ardından Moskova Silahlı Kuvvetler Ataşesi oldu. Son kararname ile DKK Harekat Başkanlığı görevine getirildi.

ASKERİ CASUSLUK’TAN YARGILANDI, KOLORDU KOMUTANI OLDU 

Tümgeneral Fedai Ünsal Kara Kuvvetleri Harekat Başkanı: İzmir Askeri Casusluk Davası’nda yargılandı. Beraat ettikten sonra TSK’ya döndü, 2016’da general oldu. Tuğgeneral rütbesinde Genelkurmay Genel Sekreteriliği, tümgenaralliğe atandıktan sonra da  7. Kolordu Komutanlığı yaptı.

AMİRALLERE SUİKAST’TAN YARGILANDI BOĞAZ KOMUTANI OLDU 

YAŞ toplantısının ardından yapılan atamalarla birlikte İstanbul Beykoz’da bulunan SAT Komando Komutanlığı görevine Tuğamiral Eren Günay getirildi. Amirallere Suikast ve Kafes davalarından tutuklanarak 5 yıl hapis yattı. Ağırlaştırılmış müebbet hapisle yargılandığı davadan beraat eden Günay, 2023’te tuğamiralliğe yükselmiş ve Boğaz Komutanlığı görevine getirilmişti.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com