Balyoz sanığı Ergün, sınır ötesi operasyonların komutanı oldu

YAŞ'ta orgeneral rütbesi verilen ve 2. Ordu Komutanlığına atanan Ergün, Balyoz davasında yargılanmış ve 13 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Yargıtay'ın bozma kararı sonrası Ergün beraat etmişti

KRONOS 09 Ağustos 2024 GÜNDEM

Yüksek Askeri Şûra’nın (YAŞ) ardından Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) yeni atamalar ve görev değişlikleri gerçekleşti. 1. Ordu Komutanı, 2. Ordu Komutanı ve Ege Ordu Komutanı değişti.

Sınır ötesi operasyonlardan sorumlu olan ve geçen hafta orgeneralliğe terfi ettirilen Metin Tokel, İstanbul 1. Ordu Komutanlığı’na getirildi. Yerine ise Balyoz davasından yargılan Levent Ergün’e verildi. 2. Ordu Komutanı olan Ergün YAŞ’ta orgeneralliğe terfi ettirilmiş ve TSK’daki en geç orgeneral olmuştu.

Balyoz davasında da yargılanan Ergün, 23 Kasım 2011’de kabul edilen 3. iddianameden açılan davada, 2012’de 13 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Hasdal Cezaevi’nde bir yıl kalan Ergün, Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nin bir yıl sonra, 2013 yılında hakkında verilen hükmü bozmasının ardından tahliye edildi, 2014 yılında da davadan beraat etti.

Ergün aynı zamanda, geçen yıl 10 Kasım’da Tuzla Piyade Okulu’nda teğmenler arasında “Atatürk fotoğrafının üniformaya takılması” krizi olarak bilinen olaydaki disiplin soruşturmasında, 7 teğmen hakkında ihraç kararı veren Kara Kuvvetleri Komutanlığı Yüksek Disiplin Kuruluna (YDK) da başkanlık eden isimdi.

Kararnamede dikkat çeken atamalardan biri de Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı’nda oldu. Genelkurmay 2. Başkanı İrfan Özsert Ege Ordusu Komutanlığı’na atanırken, yerine getirildiği Orgeneral Kemal Yeni de Genelkurmay 2. Başkanı oldu. Genelkurmay İstihbarat Başkanı Korgeneral İsmail Günaydın, Hava Lojistik Komutanlığı’na atandı.

Hava Harp Enstitüsü Müdürü Korgeneral Yaşar Kadıoğlu ise Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı’na getirildi. Böylece geçen yıl Genelkurmay Başkanlığı’na atanan Metin Gürak’ın da kadrosunda yeniliğe gidilmiş oldu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 9 Ağustos tarihli Resmi Gazete’deki kararnameyle, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanlıklarından 187 general ve amiralin ataması yapıldı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda 117 generalin ataması yapılırken, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda 32 amiral, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda ise 38 generalin görev yerleri değişti.

 

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com