Aselsan emeklisi teknisyen sığınmak için geldiği İsviçre’de hayatını kaybetti

"Misafirlikten gelmiştik. O sırada birden fenalaştı. Birkaç dakika içinde vefat etti. 1998'de beyin ameliyatı geçirmişti, ilaç kullanıyordu. Onun dışında bir hastalığı yoktu. Geride kalanları çok dert ediniyordu."

SEVİNÇ ÖZARSLAN 08 Ekim 2024 GÜNDEM MANŞET

Ankara’da Aselsan’dan emekli olan ve Bank Asya’ya para yatırdığı için 2 yıl 1 ay ceza verilen İsmail Ceylan’ın (63) İsviçre’ye sığındıktan 40 gün sonra 3 Ekim’de hayatını kaybettiği öğrenildi.

KALP KRİZİ GEÇİRDİ

İsmail Ceylan’ın eşi, “Misafirlikten gelmiştik. Telefonda bazı notlar aldığını söyledi. O sırada birden fenalaştı. Birkaç dakika içinde vefat etti. 1998’de beyin ameliyatı geçirmişti, ilaç kullanıyordu. Onun dışında bir hastalığı yoktu. Geride kalanları çok dert ediniyordu.” dedi.

“GÖZALTINDA KURAN İSTEDİM, VERMEDİLER”

Haziran 2018’de gözaltına alındıklarını ve 9 gün Ankara Emniyeti’nde kaldıkları söyleyen eşi, “Nezarette 30 kişi vardı, alan çok dardı. Çok sıcaktı. Oruçtuk. İftarda ve sahurda sadece küçük su veriyorlardı. Eşim ilaç aldığı için susuzluğa dayanamaz. Nezarette 10 kilo verdi. Kuran istedim. Veremeyiz dediler. Gerekçe olarak da Kuran’ın sayfalarının kenarıyla intihar edebileceğimi söylediler. Böyle şeyler yaşadık.” diye konuştu.

İki çocuk babası olan İsmail Ceylan’ın cenazesi bugün İsviçre’de defnedildi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com