Başak Demirtaş’a beraat kararı

Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş ve kendisine usulsüz rapor düzenlediği iddiasıyla 2,5 yıl hapis cezası alan doktor Rezan Buğday beraat etti.

KRONOS 09 Temmuz 2024 GÜNDEM

HDP’nin cezaevinde olan eski eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş ve kendisine usulsüz rapor düzenlediği iddiasıyla 2,5 yıl hapis cezası alan doktor Rezan Buğday beraat etti.

Yurt dışı ziyaretleri sırasında hasta olmadığı halde usulsüz biçimde rapor aldığı ve aile sağlığı merkezindeki görevli doktorun da muayene etmeden kendisine rapor verdiği iddiasıyla yargılanan Başak Demirtaş ve doktor Rezan Buğday, “Resmi belgede sahtecilik” iddiasıyla 2,5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Bölge istinaf mahkemesi ise eksik soruşturma yapıldığı gerekçesiyle kararı bozmuştu.

Sözcü’nün haberine göre; İstinaf mahkemesi,  eksik inceleme ve yetersiz gerekçeyle verilen mahkûmiyet kararının usul ve yasaya aykırı olduğuna karar verdi.

Mahkeme, şüpheden sanık yararlanır ilkesine dayanarak, Başak Demirtaş ve doktor Rezan Buğday’ın suçlu olduklarına dair yeterli delil bulunmadığından beraatlerine karar verdi. İki sanığın vekille temsil edilmeleri nedeniyle 29.800’er lira vekâlet ücreti ödenmesine de hükmedildi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com