Bayer Leverkusen namağlup şampiyon: Bundesliga’da bir ilk

Bundesliga'da bitime 5 hafta kala Bayer Leverkusen, Augsburg'u 2-1 mağlup ederek şampiyonluğunu ilan etti. Xabi Alonso'nun öğrencileri namağlup şampiyon olarak Bundesliga tarihinde bir ilke imza attı.

KRONOS 18 Mayıs 2024 SPOR

Bayer Leverkusen, Bundesliga’nın son haftasında sahasında Augsburg’u 2-1 mağlup ederek şampiyonluk kupasına kavuştu.

Bundesliga’nın 34. haftasında şampiyonluğu önceden garantileyen Bayer Leverkusen, Augsburg’u ağırladığı maçı Victor Boniface’ın 12 ve Robert Andrich’in 27. dakikada attığı gollerle kazandı. Augsburg’un golü ise 62. dakikada Mert Kömür’den geldi.

Ligde 28 galibiyet, 6 beraberlikle 90 puana ulaşan Bayer Leverkusen, Bundesliga tarihinde sezonu namağlup tamamlayan ilk takım oldu. İspanyol teknik direktör Xabi Alonso’nun çalıştırdığı Bayer Leverkusen, bu sezon tüm kulvarlardaki yenilmezlik serisini 51 maça çıkardı.

Bayer Leverkusen’in ardından Stuttgart 73, Bayern Münih 72, Leipzig 65 ve Borussia Dortmund 63 puanla sıralanarak UEFA Şampiyonlar Ligi bileti aldı.

BUNDESLİGA TARİHİNE GEÇTİ
Ligde bitime 5 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Xabi Alonso’nun öğrencileri, tüm kulvarlardaki yenilmezlik serisini 51 maça çıkartırken, Bundesliga tarihine geçerek namağlup şampiyon olmayı başaran ilk takım oldu.

Kırmızı-siyahlılar bu sezon ligde 28 galibiyet, 6 beraberlik alırken hiç yenilgi yaşamadı. Ayrıca 89 gol atarken, kalesinde ise 24 gol gördü.


Bayer Leverkusen, UEFA Avrupa Ligi’nde Atalanta, Almanya Kupası’nda ise Kaiserslautern’i mağlup etmesi durumunda mücadele verdiği 3 kulvarda da namağlup şampiyonluğa ulaşacak.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com