Bayram ziyaretinde CHP’den AKP’ye: Tartışmak istemiyorum ama…

CHP, bayram nedeniyle AKP heyetini ziyaret etti. CHP'li Deniz Yücel'in AKP'li Hasan Sert'e yönelik sözleri dikkat çekti: "Burada böyle bir tartışma açma vesaire niyetinde değilim ama şu son dönemde özellikle TBMM'nin geçmişteki işlevini ne yazık ki kaybettiğini görüyoruz."

KRONOS 17 Haziran 2024 GÜNDEM

Kurban Bayramı dolayısıyla siyasi parti heyetleri bayram ziyaretleri yapıyor. CHP’de günün ilk bayramlaşması AKP heyeti ile gerçekleşti. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, AKP MKYK üyesi Hasan Sert’e “Meclis’in daha aktif, daha işler hale gelerek ve sorunların çözüm merci olduğu bir sistem olması gerektiğini düşünüyoruz. Burada böyle bir tartışma açma vesaire niyetinde değilim ama şu son dönemde özellikle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin geçmişteki işlevini ne yazık ki kaybettiğini görüyoruz” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Çiğdem Gegegoğlu ve Gençlik Kolları Genel Saymanı’ndan oluşan CHP heyeti, Kurban Bayramı’nın ikinci gününde bayramlaşmaya gelen siyasi parti heyetlerini ağırladı. Günün ilk bayramlaşması AKP heyet ile gerçekleşti. CHP heyeti; AKP MYKY Üyesi Hasan Sert, Kadın Kolları MKYK Üyesi Sena Aktürk ve Gençlik Kolları MKYK Üyesi Derya Çıraklı’yı ağırladı.

Hasan Sert, görüşmede özetle şunları söyledi:

“Türkiye ve dünya büyük bir türbülanstan geçiyor. Bunu hep beraber görüyoruz. Yani yangınlar, seller, felaketler, savaşlar, Ortadoğu’daki savaşlar, Afrika’daki çatışmalar bunun karşısında yine Rusya’yla, Ukrayna’nın savaşları, Amerika’yla, Çin’in, Amerika’yla, Rusya’nın gizli gizli ataklar yapması, bazen açık, bazen gizli çatışma ortamlarının oluşması tabii dünyadaki ekonomik birtakım dengeleri de bozuyor. Siyasi dengeleri de bozuyor işin doğrusu.

Avrupa’da da bir lider krizi var. Parti krizleri var. Yönetme krizleri var. Amerika da aynı şekilde çatışmalar var. Bugün Amerika dünyanın en borçlu ülkelerinden biri durumuna geldi. Çin bir taraftan saldırıyor Amerika’nın ticaretini, hegemonyasını kırmak için vesaire. Dolayısıyla burada Türkiye aradan huzurlu bir ortamda sıyrılması lazım. Bunu tabii açık yaparak bazen gizli yaparak ama işin doğrusu hep beraber yapacağız biz bu işi.”

‘DENGE, DENETİM, FREN MAKANİZMALARI…’

Sert’in bu sözleri üzerine Yücel de şöyle konuştu:

“Türkiye’nin geçmişten gelen bu sorunları aşabilecek her birikimi, devlet gelenekleri, insan kaynağı bunlar mevcut. Her türlü sorunu aşabilecek güçteyiz ama yeter ki bu diyalog istişare yani bir Türkiye Büyük Millet Meclisi, Milli Mücadele döneminde o süreci yönetmiş bir meclis, gazi meclisimiz. Meclis’in daha aktif, daha işler hale gelerek ve sorunların çözüm merci olduğu bir sistem olması gerektiğini düşünüyoruz. Elbette. Burada böyle bir tartışma açma vesaire niyetinde değilim ama şu son dönemde özellikle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin geçmişteki işlevini ne yazık ki kaybettiğini görüyoruz. Eski bir parlamenter olarak bunu gözlemliyorsunuzdur diye düşünüyorum. Tabii ki iyi niyetli birtakım çabalar var. Ama o istişare, uzlaşı, ortak akıl Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde geçmişte olduğu gibi hayata geçmiş olsa, o demokrasinin olmazsa olmaz dediğimiz denge, denetim mekanizmaları, fren mekanizmaları, hesap verebilir bir yönetim anlayışı olsa ben inanıyorum ki yaşadığımız sorunların belli bir kısmı çözülecek ya da en azından hafifleyecek.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com