‘Bebek anne sütünden kesilsin sonra tutuklayın, dedik kimse bizi dinlemedi’

"Dilekçe yazdık. Bebeğimizin tüm belgelerini yetkililere verdim. 'Bize 6 ay müsaade edin. Çocuk anne sütünden kesilsin, normal beslenmeye başlasın. Sonra eşim zaten kendisi gelir' dedim. Kimse bizi dinlemedi.''

SEVİNÇ ÖZARSLAN 26 Haziran 2024 GÜNDEM

Diyarbakır’da sınıf öğretmenliği yaparken 1 Eylül 2016’da çıkarılan KHK ile ihraç edilen Ayşe Ercengiz, Bank Asya’ya para yatırdığı gerekçesiyle verilen 2 yıl 1 aylık ceza Yargıtay tarafından onandığı için 24 Haziran 2024’te tutuklandı.

Ercengiz’in annesiyle birlikte Tarsus Kadın Cezaevine konulan 20 aylık kızı Ela’nın 7 aylıkken prematüre olarak dünyaya geldiği ve tedavi sürecinin hala devam ettiği belirtildi.

“ZİNDANDA BİR BEBEK DAHA”

Ayşe Ercengiz’in tutuklandığını sosyal medya hesabından duyuran DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Zindanda bir bebek daha girdi” diyerek tutukluluğa tepki gösterdi.

“KİMSE BİZİ DİNLEMEDİ”

Eşi H. Ercengiz,  Ayşe Ercengiz’in 8 ay 10 gün hapis yatacağını belirterek “Dilekçe yazdık. Bebeğimizin tüm belgelerini yetkililere verdim. ‘Bize 6 ay müsaade edin. Çocuk anne sütünden kesilsin, normal beslenmeye başlasın. Sonra eşim zaten kendisi gelir’ dedim. Kimse bizi dinlemedi. Eşime sırf bankaya para yatırdığı için 25 ay hapis cezası verildi.” dedi.

Kronos’a konuşan H. Ercengiz, Ela’nın 7 aylıkken dünyaya geldiğini ve hala doktor kontrolü altında olduğunu ifade etti. H. Ercengiz, “Eşim kızımıza 5 aylık hamileyken doğum başladı. Doktor bey, ‘Doğum başlamış, bu bunu ne kadar erteleyebiliriz bilmiyorum. Çok zor’ demişti. Eşim yerinden kalkmadan iki ay hastanede yattı. 7 aylıkken bebeğimiz prematüre doğdu. Yani mucize doğum diyebiliriz. Bir aya yakın kuvözde kaldı. Sonra hematoloji bölümünde kaldı. Devamlı kontrol altında. Anne sütü aldığı için mecburen cezaevine girdi.” diye konuştu.

10 ve 13 yaşında iki çocukları daha olduğunu belirten Ercengiz, yaşlı ve hasta annesiyle birlikte çocuklara bakmak zorunda kaldıklarını belirtti. İhraç edildikten sonra butik pastalar ve ev yemekleri yaparak ailesinin geçimine katkı sağlayan Ayşe Ercengiz, 8 ay hapis yatacağı öğrenildi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com