Beraat kararı bozuldu: Melih Gökçek yeniden yargılanacak

Ankara eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in ‘kabiliyetsiz’ ve ‘çapsız’ sözleri nedeniyle ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın açtığı davada verilen 'beraat' kararı bozuldu. Melih Gökçek, kullandığı sözler nedeniyle yeniden yargılanacak.

KRONOS 01 Ekim 2024 GÜNDEM

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in katıldığı bir yayında sarf ettiği, ‘kabiliyetsiz’ ‘çapsız’ sözleri nedeniyle açtığı hakaret davasında verilen beraat kararı bozuldu. Gökçek, yeniden yargılanacak.

İSTİNAF MAHKEMESİ BERAAT KARARINI BOZDU
Cumhuriyet’ten Rengin Temoşin’in haberine göre; Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Gökçek hakkında beraat kararı verildi ancak dosya İstinaf Mahkemesi’ne taşındı. İstinaf Mahkemesi ise Gökçek’e verilen beraat kararını bozdu.

İstinaf Mahkemesi’nin verdiği kararda, “Duruşma açılıp, taraflar çağrılarak delillerin değerlendirilip tartışılması ve sonuca göre hüküm kurulması gerekirken tensip zaptı ile beraat kararı verilerek 5271 sayılı kanunun 175’inci ve devamı maddelerinde düzenlenen yargılama safhatına ilişkin usül hükümlerine aykırı davranılmasının mutlak bozma nedeni olarak kabul edildiği” ifade edildi.


İstinaf Mahkemesi’nin bozma kararının ardından Gökçek’in yeniden yargılanacağı belirtildi.

HACİZ KARARI ALINMIŞTI
Geçtiğimiz günlerde Ankara Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Melih Gökçek’e yönelik ihtiyati haciz kararı alınmıştı. Bir dönem Gökçek’in davalarını takip eden Avukat Esennur Ezgi, faiziyle 2.5 milyonu bulan avukatlık ücretini alamadığı gerekçesiyle ihtiyati haciz kararı talep etmiş ve mahkeme bu talebi kabul etmişti.

Mahkemenin kararıyla, Gökçek’in tüm taşınır ve taşınmaz varlıklarına haciz konulmasına hükmedilmiş ve Gökçek’in banka kartlarına bloke koyulmuştu.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com