Beyin kanaması geçiren bilgisayar mühendisi ev hapsi şartıyla serbest

KHK'lılara yardım ettiği gerekçesiyle tutuklanan ve Muğla E Tipi Cezaevinde bir ay önce beyin kanaması geçiren Mehmet Beyret, ev hapsiyle serbest bırakıldı.

SEVİNÇ ÖZARSLAN 24 Temmuz 2024 GÜNDEM MANŞET

İzmir’de Gülen cemaatine yönelik soruşturmalar kapsamında iki ay önce tutuklanan ve hapiste beyin kanaması geçiren bilgisayar mühendisi Mehmet Beyret (35), bugün görülen mahkemeden sonra ev hapsiyle serbest bırakıldı.

Olay 21 Haziran 2024’te Muğla E Tipi Cezaevinde meydana geldi. 35 yaşındaki mühendis, İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 20 Haziran’da görülen duruşmaya katıldıktan sonra koğuşuna geri döndü. Tutukluluğuna devam kararı verilen Beyret, gece yarısı fenalaşınca Muğla Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Beyin kanaması teşhisi konulan genç mühendisin bir süre hastanede yattıktan tekrar cezaevine gönderildi. Koğuş arkadaşları aralarında imza toplayıp ‘durumunun iyi olmadığını belirtip tahliyesi için’ Adalet Bakanlığı’na başvurdu.

KHK’lı tutuklu ve hükümlü yakınlarına yardım ettiği gerekçesiyle tutuklanan Beyret’e sağlık nedenleriyle ev hapsi verildi. Beyret, sadece hastaneye gidebilmek için evden çıkabilecek.

ÇOCUKLUĞUNDAN BERİ HASTA

11 yaşındayken ailesiyle birlikte gezmeye gittiği Kilis’te, sabun ve temizlik deterjanı yapımında kullanılan kostik adlı kimyasal maddeyi yanlışlıkla içtiği için yemek borusu yanan Mehmet Beyret’e kalın bağırsağından parça alınarak yeni yemek borusu yapıldı. Ancak o günden beri sağlık sorunları bitmedi.

Tutuklandıktan sonra iki ay içinde on kez hastaneye gidip gelmek zorunda kalan Beyret beyin kanaması geçirdi. Beyin damarlarında genişleme olduğu için ameliyat olması gereken Beyret’in babası yetkililere seslenerek oğlunun tahliye edilmesi istedi.

 

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com