Beyoğlu’nda kadınları taciz edip serbest kalan saldırgan yeniden gözaltında

Mağdurun şikayetçi olmaması nedeniyle serbest bırakılan şüpheliler, artan tepkiler üzerine tekrar gözaltına alındı. Yeniden gözaltı kararı verilen 2 şahıstan biri Mersin’de, diğeri de İstanbul'da yakalandı.

KRONOS 04 Ekim 2024 GÜNDEM

Beyoğlu’nda bir kadını taciz eden, salıverilmelerinin ardından haklarında yeniden gözaltı kararı verilen 2 şahıstan biri Mersin’de diğeri de İstanbul’da yakalandı.

Savcılık, İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde bir kadını taciz eden ve polislerce yakalanıp serbest bırakılan iki şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi.

Şüpheliler, İ.Ş.’nin ‘şikayetinden vazgeçmesi’ üzerine serbest bırakıldı. Olaya dair görüntülerse sosyal medyada tepki çekti. Adalet Bakanlığı tepkiler üzerine başsavcılığın iki şüpheli hakkında yeniden gözaltı kararı çıkardığını duyurdu. Şüphelilerin ‘cinsel saldırı’, ‘kasten yaralama’, ‘mukavemet’, ‘gasp’ ve ‘otomobil hırsızlığı’ gibi suçlara karıştığı öğrenildi.

İstanbul Emniyet Genel Müdürlüğü’nün X hesabı üzerinden yayınlanan gönderide, şüphelilerin Güvenlik Timleri Şube Müdürlüğü ekiplerince yakalandığı bildirildi.


Açıklamada, “Sokak içerisinde yürüyen bir kadına cinsel saldırıda bulunan Ö.K. ve S.T. isimli şahıslar olay yerinde devriye gezen Güvenlik Timleri Şube Müdürlüğü ekiplerince suçüstü yakalanarak gözaltına alınmıştır,” denildi.

Ayrıca, “Şahıslar hakkında ‘cinsel saldırı’ suçundan işlem başlatıldığı” bilgisine yer verildi.

NE OLMUŞTU?
Olay gece saat 04:00 sularında meydana gelmiş, şüpheliler, 25 yaşındaki İ.A.’yı takibe almış, bir süre sonra kadının üzerine yürüyerek duvara sıkıştırmış ve taciz etmeye başlamışlardı.

Çığlık atan kadının yardımına çevredeki insanlar koşarken, şüpheliler, “Amcamın kızı” savunmasını yapmış, sokaktakiler de “Amcanın kızı olsa ne olur?” tepkisini gösterip mağduru şüphelilerden kurtarmıştı.

Olay yerine gelen polis ekipleri Ö.K. (27) ve S.T.’yi (31) gözaltına alırken, mağdurun şüpheliler hakkında şikayetçi olmaması üzerine serbest bırakıldıkları gündeme geldi.

Fakat S.T.’nin “cinsel saldırı,” “mukavemet,” “uyuşturucu madde kullanmak,” “gasp,” Ö.K.’nin de “kasten yaralama,” “mukavemet,” “otodan hırsızlık” şeklinde suç kayıtları bulunduğu öğrenildi.

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, X’te daha erken saatlerde yayınladığı gönderide, şüphelilerin serbest bırakılmasına “itiraz” edeceklerini söylemişti.

Güney, “Tacizcileri cesaretlendiren, kadınları kaygılandıran bu karara Belediyemiz itiraz edecek” dedi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com