Biden’dan gaf üstüne gaf: Zelensky’e ‘Putin’, Kamala Harris’e ‘Trump’ dedi

ABD Başkanı Biden, NATO Zirvesi'nde Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’i sahneye çağırırken "Karşınızda Başkan Putin" diyerek gaf yaptı. Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i de rakibi Donald Trump ile karıştırdı.

KRONOS 12 Temmuz 2024 DÜNYA

ABD Başkanı Joe Biden, NATO Zirvesi’nde gaf üstüne gaf yaptı. Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’i sahneye çağırırken “Bayanlar ve baylar karşınızda Başkan Putin” dedi. ABD lideri, zirvenin ardından düzenlenen basın toplantısında, Başkan Yardımcısı Kamala Harris’i rakibi Donald Trump ile karıştırdı. Harris’in adaylığına dair bir soruya Biden, “Başkanlık için uygun olduğunu düşünmesem Trump’ı başkan yardımcısı olarak seçmezdim” ifadesini kullandı.

İlk gaf, ABD Başkanı Biden’in Washington’daki NATO zirvesi kapsamında ‘Ukrayna Sözleşmesi’nin imza töreninde yaptığı konuşma sırasında yaşandı. Biden, kürsüye Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’i davet ederken, “Şimdi sözü, kararlılığı kadar cesareti de olan Ukrayna Devlet Başkanına devretmek istiyorum. Bayanlar ve baylar, karşınızda Başkan Putin” şeklinde konuştu.

Kürsüden ayrılmak üzereyken hatasını fark eden Biden, “Başkan Putin mi? Putin’i yenmeliyiz. Başkan Zelenskiy. Putin’i yenmeye çok odaklanmışım” diyerek durumu toparlamaya çalıştı.

YARDIMCISI KAMALA HARİS’E ‘TRUMP’ DEDİ

Biden, zirvenin ardından düzenlenen basın toplantısında, Başkan Yardımcısı Kamala Harris’i rakibi Donald Trump ile karıştırdı.
Kendisine Harris’in adaylığına dair bir soru yöneltilince Biden, “Başkanlık için uygun olduğunu düşünmesem Trump’ı başkan yardımcısı olarak seçmezdim” ifadesini kullandı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com