Bilal Erdoğan, 237 haber ve paylaşımı erişime engelletti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, hakkında yayımlanan 237 haber ile sosyal medya paylaşımı için erişim engeli kararı aldırdı.

KRONOS 13 Ağustos 2024 GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, 237 haber ile sosyal medya paylaşımı için erişim engeli kararı aldırdı.

Bilal Erdoğan’ın yüzde 25 hisseyle ortağı olduğu Mis Hediyelik Eşya Sanayi Ticaret Limited Şirketi’nin 2021, 2022 ve 2023 yılında hiç vergi ödemediği ortaya çıkmıştı. Bu habere Bilal Erdoğan’ın talebi üzerine İstanbul Anadolu 8. Sulh Ceza Hakimliğinin 13 Ağustos tarihli kararıyla erişim engeli getirildi. Kararda, söz konusu haberlerin sitelerden kaldırılması da istendi.

NE OLMUŞTMU?
AK Parti’nin hazırladığı vergi paketinden sonra yurttaşın yaşam maliyeti daha da arttı. Bu paketinin ilk imzacısı olan AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök’ün eşinin üzerine kayıtlı şirketin son beş; Ök’ün ağabeyiyle birlikte kurduğu şirketin ise son üç yılda hiç vergi vermediği ortaya çıkmıştı. Bunun ortaya çıkmasıyla yurttaşlar, AK Parti iktidarıyla zenginleşen ya da gelirlerini daha da artıran şirketleri sorgulamaya başlamıştı.

Birçok sosyal medya hesabından paylaşılan dijital vergi levhalarında aralarında iktidara yakın iş insanlarına ait Cengiz Holding, Demirören Medya, Turkuvaz Medya, Rönesans, Çalık Holding, Kalyon İnşaat, Kolin İnşaat gibi firmaların olduğu birçok büyük mükellefin vergi ödemediği belirtilmişti.

İNCELEME BAŞLATILMIŞTI
Bunlar ortaya çıkınca Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçtiğini duyurmuştu. Bakanlıktan yapılan açıklamada 2 bin 815 büyük mükellefin toplam yüzde 27’sine vergi incelemeleri yapıldığı aktarılmıştı.


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın ağabeyi Serhat Albayrak’ın başında olduğu Turkuvaz Medya’nın başvurusu üzerine, bakanlığın açıklamasının yer aldığı ‘Vergi ödemeyen büyük şirketlere inceleme başlatıldı’ haberimiz erişime engellemişti.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre Bilal Erdoğan da ‘vergi ödemeyenler’ listesinde yer almıştı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com