Eski Boydak Holding Başkanı Hacı Boydak, 8 yıl sonra tahliye oldu

Müsadere edilen Boydak Holding'in eski Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, verilen cezayı tamamlayıp 12 Haziran'da tahliye edildi. Hacı Boydak: "Devletin valileri geldi benden yardım istedi. Ben Hristiyana da cemevlerine de cemaate de yardım ettim diye mallarıma el konuldu, zindanlara attılar."

SEVİNÇ ÖZARSLAN 12 Temmuz 2024 GÜNDEM MANŞET

Tahliyeden sonra...

Kayyım atandıktan sonra müsadere edilen Boydak Holding’in eski Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, cezasını tamamlayıp 12 Haziran’da tahliye edildi.

Gülen cemaatine yönelik soruşturmalar kapsamında 5 Mart 2016’da tutuklanan ve 11 yıl 10 ay ceza verilen Boydak, Ankara Sincan Cezaevinden sonra Kayseri Bünyan’a nakledilmişti.

“CEMAATE YARDIM ETTİM DİYE ZİNDANA ATTILAR”

Bütün mal varlıkları gasp edilen Hacı Boydak’ın tahliye edildiğini DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu sosyal medya hesabından duyurdu.

Boydak’ın TBMM’de kendisini ziyaret ettiğini söyleyen Gergerlioğlu, Hacı Boydak ile aralarında geçen görüşmeyi şöyle aktardı:

“Benim malım yağma talan edildi, tüm malvarlığıma konuldu, 5 parasız bırakıldım. Zamanında büyük bir iş adamıydım. Ben Hristiyana da cemevlerine de devletin valileri geldi benden yardım istedi. Onlara da yardım ettim. Manastırın yataklarını ben verdim. Devlet kurumları yardım istedi, onları verdim. O zamanki adıyla cemaate de bir şeyler verdim diye mallarıma el konuldu, zindanlara attılar.”

HAPİSTE KANSER AMELİYATI GEÇİRDİ

Tutuklanmadan önce mide kanseri nedeniyle ameliyat geçiren Boydak’ın hastalığı yeniden nüksetmiş, ikinci ameliyatını Sincan Cezaevinde yatarken geçen yıl olmuştu. Ameliyattan sonra üç ay infaz erteleme verilen Boydak, süre dolunca tekrar tutuklandı ve kalan cezayı Kayseri Bünyan Cezaevinde tamamladı.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 12 Temmuz 2018’de Boydak Holding’in üst yöneticisi Memduh ve Hacı Boydak’ın da aralarında bulunduğu 8 kişiye verdiği cezaları ve şirket hisselerinin müsadere edilmesi kararlarını Ocak 2023’te onaylamıştı. 

AİLEDEN 7 KİŞİ DAHA HALA TUTUKLU

Boydak ailesinden hala daha Şükrü, Memduh, Mustafa, Bekir, İlyas, Erol Boydak ve yeğen Murat Bozdağ hapiste bulunuyor.

Boydak Holding’in yönetim kurulu üyelerinden Memduh Boydak (Sincan 1 Nolu F Tipi) 5 Mart 2016’dan beri hapiste. Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Boydak Holding üst yöneticisi Memduh Boydak’a 18 yıl ceza verdi.

Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak (Maltepe Cezaevi), 7 yıl 6 aylık hapis cezası onandığı için 24 Haziran 2023’te İstanbul’da tutuklandı. En küçük kardeş Bekir Boydak da 19 Mart 2024’te tutuklandı.

Holdingin diğer kurucusu Mustafa Boydak’ın iki oğlundan biri olan, 70 yaşındaki Şükrü Boydak da (Sincan 1 Nolu F Tipi) 29 Temmuz 2016’dan beri hapiste. Boydak Holding Başkan Yardımcısı Şükrü Boydak’a da 10 yıl hapis cezası verildi.

Hapisteki diğer Boydaklar, kardeşlerin çocukları. 7 yıl 6 aylık hapis cezası onanan ve 14 Mart 2013’te tutuklanan İlyas Boydak (Kayseri Bünyan Cezaevi) Hacı Boydak’ın oğlu. Hacı Boydak’ın ablasının oğlu, aynı zamanda Şükrü Boydak’ın damadı olan Murat Bozdağ (Maltepe Cezaevi) da 7 yıl 6 aylık cezası onandığı için Aralık 2023’te kendisi gidip teslim oldu. O da holdingin yönetim kurulundaydı.

Şükrü Boydak’ın oğlu Erol Boydak (Sincan T Tipi) Ekim 2023’te Ankara’daki evinde tutuklandı. Ona da 7 yıl 6 ay ceza verilmişti.

Ailede Memduh Boydak’ın eşi Meral Boydak’a Bank Asya’ya para yatırdığı için 7 yıl 6 ay ceza verildi. Boydak Holding Başkan Yardımcısı Şükrü Boydak’ın eşi Aliye Boydak ise, 5 yıl hapis cezası kararının Yargıtay tarafından bozulmasının ardından yeniden yargılandı ve savcı, hayırsever Aliye Boydak için ‘silahlı terör örgütü üye olma’ suçundan 5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istedi. 9 yıl ceza verilen Aliye Boydak’ın dosyası Yargıtay’da bulunuyor.

EL KONULDUKTAN SONRA ADI DEĞİŞTİRİLDİ

Kayseri’de 1957’de kurulan Boydak Holding, 15 Temmuz’dan sonra 18 Ağustos 2016’da TMSF’ye devredilerek adı Erciyes Anadolu Holding olarak değiştirildi.

Türkiye’deki kayıtlı mobilya sektörünün; yüzde 30’unu hala daha Boydak Holding bünyesindeki markalar; İstikbal, Bellona, Mondi, İstikbal Mutfak & Banyo, Hes Kablo, Boyteks, Form Sünger elinde tutuyor. 2016’da kayyum atandığında Boydak Holding bünyesindeki tüm şirketlerin değeri 10 milyar dolar değerindeydi. 

Anadolu girişimciliğinin en önemli örneklerinden olan Boydak ailesinin banka hesapları dahil bütün mal varlığına el konuldu. Boydak Holding de AKP rejimi tarafından müsadere edildi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com