BTK uyarı gönderdi: Telegram kapatılacak mı?

BTK'nın katalog suçlar kapsamında Telegram'ı uyardığı ve henüz yanıt almadığı öğrenildi. Bu durum Telegram'ın kapatılma olasılığını gündeme getirdi.

KRONOS 11 Ağustos 2024 GÜNDEM

“Katalog suçlar” gerekçe gösterilerek Türkiye’de erişime kapatılan Instagram yapılan görüşmelerin ardından açılsa da şimdi de sırada başka bir platformun olduğu ifade ediliyor.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK), katalog suçlar kapsamında Telegram’ı uyardığı ve henüz yanıt almadığı öğrenildi.

Sabah gazetesinin haberine göre BTK, Türkiye’de herhangi bir temsilcisi olmadığı için Telegram’ın İngiltere’deki merkezine bini aşkın bildirimde bulundu.

Kurum, uyuşturucu, fuhuş, kumar ve pedofili videoları ticaretinin yapıldığını belirterek, bu mesajlaşma kanallarının kapatılmasını istedi. Ancak, Telegram’dan yanıt gelmedi.

Haberde şu ifadelere yer verildi:

“Telegram’ın suçla mücadele kapsamında BTK ve Emniyet birimleri ile işbirliğine yanaşmaması ve uyuşturucu gibi gençleri zehirleyen maddelerin ticaretine aracılığa devam etmesi halinde kısa sürede buraya da erişim engeli getirilebileceği öğrenildi.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com