‘Bu fotoğraf, ordunun iktidar koalisyonunun önemli bir bileşeni olduğunu teyit etti’

Gazeteci Ruşen Çakır: "İki kuvvet komutanının varlığı, ordunun da bu iktidar koalisyonunun önemli bir bileşeni olduğunu teyit etti. Bu fotoğraf en çok kuvvet komutanlarının HÜDA PAR ile aynı kare içinde yer aldığı için eleştirildi."

KRONOS 01 Eylül 2024 GÜNDEM

Malazgirt Zaferi’nin yıldönümünde Ahlat’ta Selçuklu Mezarlığı’nda çekilen fotoğrafın yankıları devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli’nin yanı sıra Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Ziya Cemal Kadıoğlu’nun da fotoğrafta yer alması dikkat çekti. Ayrıca fotoğrafta Hizbullah’ın siyasi kolu Hüda-Par’ın Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu da vardı.

Gazeteci Ruşen Çakır fotoğraftaki isimlere ilişkin yaptığı değerlendirmede, “İki kuvvet komutanının varlığı, ordunun da bu iktidar koalisyonunun önemli bir bileşeni olduğunu teyit etti” dedi.

“Bu fotoğraf bize aynı anda çok şey söyledi” diyen Çakır, Medyascope TV’de yer alan yazısında şunları sıraladı:

“Erdoğan her vesileyle “milli birlik ve beraberlik” dese de Malazgirt Zaferi gibi bir olaya muhalefeti dahil etmeyerek kutuplaşma stratejisini sürdürdüğünü gösterdi.

Bir milletvekili karşılığında “sol” adını Cumhur İttifakı’na hediye eden DSP bu durumdan memnun olmaya devam ediyor.
BBP de Cumhur İttifakı’nın bileşen sayısını artırmaktan duyduğu mutluluğu muhafaza ediyor.

Son yerel seçimlere kendi başına girmesine rağmen HÜDA PAR hâlâ Cumhur İttifakı’nın bir parçası. Hem de çok önemli bir parçası.

‘YENİDEN REFAH’IN İTTİFAKTAN KOPTUĞU TESCİLLENMİŞ DURUMDA’

Buna karşılık Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı’ndan koptuğu tescillenmiş durumda.

En önemlisi, iki kuvvet komutanının varlığı, ordunun da bu iktidar koalisyonun önemli bir bileşeni olduğunu teyit etti.

Bu fotoğraf en çok kuvvet komutanlarının HÜDA PAR ile aynı kare içinde yer aldığı için eleştirildi. Nitekim ertesi günü Ahlat Malazgirt Milli Park Alanı’nda düzenlenen kutlama programının sonunda kuvvet komutanları adları anons edilmesine rağmen platforma çıkmadığı yolunda haberler yapıldı ve bu durum önceki fotoğrafla ilişkilendirildi.”

Kuvvet komutanlarının son günlerde iyice artan siyasetle bu denli içli dışlı olma görüntülerinin toplumun bir kesiminde tepki görmesi doğal. Tabii HÜDA PAR söz konusu olunca bu tepkiler daha da artıyor: TSK’nın o fotoğrafta olduğu gibi HÜDA PAR lideriyle yan yana olması eşyanın tabiatına aykırı görülüyor.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com