‘Bu olayda kim yalancı çıkacak, Alman hükümeti mi, Ankara mı?’

Gazeteci Mehmet Yılmaz: "Haber önce bizim Dışişleri Bakanlığı, sonra da Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yalanlandı. Tam derin bir nefes almıştım ki dün bir başka haber yayınlandı. Almanya İçişleri Bakanı Faeser, Erdoğan ile Şansölye Scholz’un bu konuda anlaştıklarını açıkladı. Ben de merakla bekliyorum: Bu olayda kim yalancı çıkacak? Alman yetkililer mi, bizimkiler mi?"

KRONOS 11 Ekim 2024 GÜNDEM

İltica başvuruları reddedilen binlerce Türk vatandaşının kademeli olarak Türkiye’ye gönderilmesi için Ankara ile Alman hükümetinin anlaştığı iddia ediliyor. Ankara bu iddiayı yalanlasa da Almanya İçişleri Bakanı Faeser, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Şansölye Scholz’un bu konuda anlaştıklarını resmen açıkladı. Konuyu köşesine taşıyan gazeteci Mehmet Yılmaz, “Ben de merakla bekliyorum: Bu olayda kim yalancı çıkacak? Alman yetkililer mi, bizimkiler mi?” diye sordu.

Mehmet Yılmaz’ın yazısı şöyle:

“Bu olayı gündeme ilk getiren Almanya’da yayımlanan Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) gazetesi oldu.

İltica başvuruları reddedilen binlerce T.C. vatandaşının, kademeli olarak ve topluca ülkelerine gönderilmeleri için Alman ve Türk hükümetlerinin anlaştığı iddia ediliyordu.

Irkçı faşist tırmanış durdurulamaz ise yakın bir gelecekte, Avrupa’nın çeşitli merkezlerinde kurulacak toplama kamplarında bekletilen Türklerin, gruplar halinde trenlere doldurularak memlekete gönderileceklerine ilişkin bir distopik tahminim var.

FAZ’ın bu haberini gördüğümde “distopya bir ucundan gerçek mi oluyor” diye endişelenmiştim.

Haber önce bizim Dışişleri Bakanlığı, sonra da Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yalanlandı.

Tam derin bir nefes almıştım ki dün bir başka haber yayınlandı.

Federal Almanya İçişleri Bakanı Faeser, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Şansölye Scholz’un bu konuda anlaştıklarını açıkladı.

Berlin’den yapılan açıklamaya göre ilk parti Türk vatandaşını memlekete getirecek uçak yakında havalanabilecekmiş.

Bakan Faeser, “Eminim gelecek haftalarda bu konuda başarıya ulaştığımızı duyurabileceğiz” diyor.

Ben de merakla bekliyorum: Bu olayda kim yalancı çıkacak? Alman yetkililer mi, bizimkiler mi?”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com