Orman ürünleri fabrikasında başlayan yangın 9 fabrikaya sıçradı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde orman ürünleri üretimi yapan bir fabrikada yangın çıktı. Yangın, bitişikteki 4 fabrikaya daha sıçradı.

KRONOS 01 Ağustos 2023 GÜNDEM

Bursa’nın İnegöl ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi’nin yanında bulunan, orman ürünleri üretimi yapan fabrikada saat 15.30 sıralarında yangın çıktı.

Alevler, bitişikteki fabrikalara da sıçradı. İhbarla olay yerine itfaiye, polis, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi. Sanayi Bölgesindeki fabrikalarda çalışanlar tahliye edilirken, 2 kişinin dumandan etkilendiği, bir kişinin ise kolunda yanığa bağlı yaralanma olduğu öğrenildi.

Yangına müdahale için İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Balıkesir’den de itfaiye ekipleri gönderildi. Ekipler, akşam saatlerinden itibaren karadan müdahaleyle, tek çatı altındaki 10 dolayındaki fabrikada etkili olan yangını kontrol altına almak için çalışmasını sürdürüyor.

Bu arada, civardaki fabrikalar da tedbiren tahliye edildi. Olay yerine gelerek yetkililerden bilgi alan Bursa Valisi Yakup Canbolat, gazetecilere, yangının saat 15.30 sularında başladığını söyledi.

Yangının devam ettiğini belirten Canbolat şunları kaydetti:

“Maalesef ki 110 dönüm üzerine kurulu, değişik fabrikalardan oluşan bir bölge burası ve yangın hızla büyüyor. İlk 6 dakika içerisinde itfaiye gerekli müdahaleye başlıyor. Bölgeye, Büyükşehir Belediyemizin imkanları dahilinde, ormanın imkanları ve diğer orman teşkilatımızın imkanlarını seferber ettik. Bizi sevindiren durum, içeride çalışan insanların tamamının tahliye edilmiş olması ve içeride bir can kaybının olmaması. Sadece ilk müdahalede dumandan etkilenen iki arkadaşımız var. Onları da hastaneye sevk ettik, genel sağlık durumları da gayet iyi.”

Olay yerinde incelemelerde bulunduktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise yanan alanın daha önceden büyük bir tekstil fabrikası olarak kullanıldığını, şimdi ise 9-10 mobilya ve mobilya yan sanayi gibi işletmelerin kullandığı bir alan olduğunu bildirdi.

Yaklaşık 110 dönümlük alanın 65-70 dönümlük kısmında yangın devam ettiğini anlatan Aktaş şunları söyledi:

“Yangın gerçekten büyük, çünkü içeride solvent, tiner, boya malzemeleri var. Takdir edersiniz ki onlar da ısıyla beraber de sıra sıra patlıyorlar. Şu an itibarıyla 105 araç, 200’den fazla personel müdahale ediyor. 200’e yakın orman bölge, gönüllü itfaiyeci, ilçe belediyelerimiz özellikle İnegöl Belediyemiz başta olmak üzere Tarım AŞ, Bursa Büyükşehir Belediyesinden, AFAD, polis ve jandarma TOMA’larıyla müdahale ediliyor. Tabii olayın ortaya çıktığı andan yaklaşık yarım saat sonra buraya 4 helikopter, 2 uçak toplamda altı hava aracı gönderildi.”

‘HAVADAN MÜDAHALE SONA ERDİ’

Aktaş, hava araçlarının saat 20.00 itibarıyla müdahaleden çekildiğini dile getirerek “Çünkü karanlıkta uçuş yapamıyor onlar biliyorsunuz ama her halükarda Bursa merkezde bekleyecekler ve yarın duruma göre müdahaleleri söz konusu olacak. Şimdi dronla da izledik bu 60-65 dönümlük alanda yanan kısımların etrafa sıçramaması için tamamen kontrol altına alındı. Dolayısıyla sonraki süreçte bunları tamamen sönümlendirmeye ve akabinde soğutmaya geçeceğiz.” açıklamasında bulundu.

 

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com