Erdoğan’dan 168 bin TL hesap ödeyen danışmana terfi: AYM üyesi oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dört aydır atama yapmadığı Anayasa Mahkemesi'ne danışmanı Metin Kıratlı’yı üye yaptı. Karar Resmi Gazete'de yayınlandı.

KRONOS 18 Temmuz 2024 GÜNDEM

Anayasa Mahkemesi üyesi Emin Kuz’un, 12 Mayıs’ta yaş haddinden emekliye ayrılmasının ardından dört aydır Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın atama yapmamasının, Erdoğan’ın 2028 seçimlerinde iktidarı kaybedeceği, bu nedenle AYM gibi kritik kurumlara daha uzun görev yapacak şartları taşıyan kişileri atamak istediği yorumları yapılırken dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

ODA TV’nin haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı’yı görevden alacağı ve Anayasa Mahkemesi’ne atayacağı öğrenildi.

Gece yarısı yayınlanan Resmi Gazete’de bu atama kararı yer aldı. Resmi Gazete’ye göre Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Doç. Dr. Metin Kıratlı, Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi.

Kararda şu ifadeler yer aldı:

“Anayasa Mahkemesi üyeliğine, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 146 ve 147. maddeleri ile 6216 sayılı Anayasa Mahkemesinin Kuruluşu ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanun’un 6, 7 ve 10. maddeleri uyarınca Doç. Dr. Metin Kıratlı seçilmiştir.”


 

Kıratlı’nın Anayasa Mahkemesi Üyeliğine seçilmesiyle boşalan Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı’na Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Hukuk Ve Mevzuat Genel Müdürü Hakkı Susmaz getirildi.

Susmaz’ın yerine ise Bekir Keleş atandı.

Hakkı Susmaz’ın da Menzilci olduğu öne sürülüyor.

BODRUM’DA 168 BİN TL  HESAP ÖDEMİŞTİ

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı geçen günlerde bir restorana ödediği hesapla gündeme gelmişti.

Metin Kıratlı ve AKP Ankara İl Başkan Yardımcısı Serkan Korkutata’nın Bodrum’da bir restoranda 168 bin lira hesap ödediği ortaya çıkmış, ardından söz konusu haberlere erişim engeli getirilmişti.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com