Dolandırıcılıktan yargılanan Bahar Candan cezaevinde değilmiş

"Suç örgütüne üyelik" ve "dolandırıcılık" suçlamasıyla yargılanan sosyal medya fenomeni Bahar Candan'ın cezaevinde olmadığı ortaya çıktı.

KRONOS 22 Haziran 2024 GÜNDEM

Dolandırıcılık çetesine üye oldukları suçlamasıyla tutuklanan Candan kardeşlerden tahliye edilen Nihal Candan’ın paylaşımı ile birlikte, kardeşi Bahar Candan’ın cezaevinde değil hastanede olduğu ortaya çıktı.

Nihal Candan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Bahar Candan’ın kaldığı Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde ziyaret ettiğini duyurdu.

Gittiği hastanede “Bahar’ı ziyaret” notuyla paylaşım yapan Nihal Candan, sonraki paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Burası senin evin değil bir tanem. Az kaldı evine, ailene kavuşacaksın. Canım kardeşim, güçlü kardeşim. Dayanmak zorundayız ikimizde…”

Paylaşımın ardından tahliye edilen Nihan Candan’ın ardından kardeşinin de cezaevinde olmadığı anlaşıldı.

Nihal Candan ve Bahar Candan kardeşler 2023 Kasım ayında tutuklanmış, lüks yaşamlarıyla bilinen kardeşlerden Nihal Candan cezaevinde ‘anoreksiya nevroza’ adı verilen hastalığa yakalanmıştı. ‘Yemek yememe hastalığı’ olarak da bilinen bu rahatsızlık nedeniyle 37 kiloya kadar düşen Nihal Candan, geçtiğimiz haftalarda tahliye edilmişti.

KENDİNİ YARALADIĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

Bahar Candan’ın, Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde kendini yaralayarak zarar verdiği iddia edilmişti.

Hastaneye kaldırıldığı belirtilen Candan’ın tekrar cezaevine götürülüp götürülmediği ise bilinmiyordu.

KARDEŞLERİ ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Tanıtım Programı’nda, bir kız öğrenci konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a koşarak sarıldı ve elini öptü. Erdoğan’ın o anlarda genç kızın söylediklerini uzun uzun dinlediği görülmüştü.

Erdoğan ile görüşen gencin, haklarında soruşturma başlatılan sosyal medya fenomenleri Bahar ve Nihal Candan’ın kardeşi Zeynep Su Candan olduğu ortaya çıkmıştı. Zeynep Su Candan’ın, Erdoğan’dan yardım istediği öğrenilmişti.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com