ÇAYKUR’dan çay fiyatlarına ikinci zam

ÇAYKUR, 9 Eylül 2024 Pazartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere tüm ürün gruplarına % 18 zam yaptı. Sektör temsilcileri zammı yetersiz buldu.

KRONOS 07 Eylül 2024 EKONOMİ

Enflasyon ve kur krizi TL’nin negatif getirisine yol açarken, artan girdi maliyetleri yeni zamlara neden oldu.

Son olarak Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, ÇAYKUR’un (Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü) çay fiyatlarına zam yaptığını duyurdu.

‘ÇAYKUR, ÇAY GRUBUNA YÜZDE 18 ZAM’
Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Dündar, şu ifadelere yer verdi:

“7 Eylül 2024 tarihi itibariyle ÇAYKUR çay grubuna yüzde 18 zam geldi.”

BİR KEZ DAHA ZAM YAPILMASI BEKLENİYOR
Çay sektörünün derin bir nefes alması ve piyasaların rahatlaması için ÇAYKUR’un kuru çaya da en az yaş çay oranında zam uygulaması beklenirken ÇAYKUR’un üreticilerin mağduriyetinin önüne geçmeyecek oranda kuru çaya zam yaptığı ve 9 Eylül 2024 Pazartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere tüm ürün gruplarına % 18 zam yaptığı bilgisine ulaşıldı.

Sektör temsilcileri yaş çay üretiminin devam ettiği 3. sürgün döneminde de birçok özel sektör fabrikasının üretimde bulunmayacağını ve birçoğunun da ekonomik şartlarla ve maliyet hesabıyla mücadele edebilmek amacıyla düşük fiyattan çay alımlarına devam etmek zorunda kalacağını ve bu sürgünde de 11 – 12 TL bandında yaş çay alımlarının devam edebileceğini öngördüklerini kaydetti.


Ayrıca, ÇAYKUR’un Temmuz ve Eylül aylarında kuru çaya uyguladığı yüzde 22 ve yüzde 18 zamlar yaş çay zammına ulaşmadığından kuru çaya en kısa sürede bir kez daha zam yapılması gerektiğini belirttiler.

TBYD Başkanı Erol Dündar’ın paylaştığı yeni zamlı tarife şöyle:

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com