Cevdet Yılmaz: Tek bir kuruş bile bütçeye gitmeyecek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yeni vergiler içeren kanun teklifiyle ilgili olarak, ''Özellikle Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na destek amaçlı. Burada tek bir kuruş bile bütçeye gitmeyecek'' dedi.

KRONOS 12 Ekim 2024 EKONOMİ

AK Parti’nin Meclis’e sunduğu yasa tasarısına göre 100 bin liranın üzerinde limiti olan kredi kartlarından Savunma Sanayi Fonu için yılda 750 lira katkı payı alınacak. Ayrıca tapu işlemleri ve araç devirlerinde de yeni ücretler getiriliyor. Tasarıyla bazı drone ve saatler de ÖTV kapsamına alınacak.

İstanbul’da gerçekleştirilen Türkiye İnovalig Şampiyonları Ödül Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katkı payına yönelik eleştirilere değindi.

Yılmaz, ekonomi ile teknolojiyle, her alandaki başarılarla ülkeyi geleceğe hem daha müreffeh hem daha güvenli taşımak durumunda olduklarının altını çizdi.

‘TEK BİR KURUŞ BİLE BÜTÇEYE GİTMEYECEK’
Yılmaz, Savunma Sanayii Destekleme Fonu için katılma payı alınmasına ilişkin düzenlemeyi içeren teklifin TBMM’ye sunulmasıyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

“Bu kapsamda Meclis’imize bir paket teklif edilmiş durumda. Özellikle Savunma Sanayii Fonu’na destek amaçlı bir paket. Burada tek bir kuruş bile bütçeye gitmeyecek. Bu son pakette ortaya konan tüm unsurlar savunma sanayiini güçlendirmeye dönük olarak bu alandaki çalışmalarımıza tahsis edilecek. Çelik Kubbe projemizden diğer kritik teknolojilere kadar bu alandaki varlığımızı daha da güçlendireceğiz. Bölgemizde yaşananlar son 20 yılda bu alanda yaptıklarımızın ne kadar kıymetli olduğunu, ne kadar doğru kararlar verildiğini göstermektedir. Burada bir Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak değil Türkiye Cumhuriyeti’nin bir vatandaşı olarak ortaya koyduğu sağlam irade, savunma sanayiinde bizi taşıdığı bu nokta için Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum.”


Yılmaz, haksız eleştirilere ve örtülü sabotaj girişimlerine rağmen attıkları bu adımların ne kadar mühim, ülke açısından ne kadar stratejik hamleler olduğunu etraflarına baktıklarında daha iyi anladıklarını ifade ederek, “Birileri ısrarla kabul etmek istemese de caydırıcılığını artırmak, Türkiye için bir tercih değil mecburiyettir. Şayet 85 milyon olarak vatanımızda gönül huzuruyla yaşamak istiyorsak ekonomide, ticarette, savunmada, teknolojide, inovasyonda güçlü olmak dışında bir seçeneğimiz bulunmuyor.” dedi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com