Denizli Cezaevinde 1600 kişi akşam yemeğinden zehirlendi

Silivri, Edirne, Sincan, Diyarbakır dahil olmak üzere 30'a yakın cezaevinden birbiri ardına gıda zehirlenmesi haberleri geliyor. En son Denizli'de akşam yemeği sonrası çok sayıda mahkum ve gardiyan zehirlendi. Cezaevinde sahra hastanesi kuruldu.

KRONOS 24 Temmuz 2024 GÜNDEM

Denizli Kocabaş Açık, D Tipi ve T Tipi Kapalı Cezaevi’nde akşam yemeği yiyen çok sayıda mahkum ve gardiyan zehirlendi. Mahkumların bir kısmı hastanelere bir kısmı ise cezaevi içerisinde kurulan sahra hastanesinde tedavi edilirken, haberi duyan yakınları Denizli Devlet Hastanesine akın etti. Aralarında gardiyanların da olduğu toplam 1600 mahpusun zehirlendiği iddia edildi.

İHA’da yer alan habere göre olay 22 Temmuz pazartesi günü meydana geldi. Denizli Kocabaş Açık, D Tipi ve T tipi Kapalı Cezaevi’nde pazartesi günü öğle ve akşam yemeğinde dağıtılan tavuk ve makarnadan yiyen çok sayıda mahkum ve infaz koruma memurunda gece saatlerinde ishal, kusma ve mide bulantısı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı.

Durumu ciddi olan bazı mahkumlar Honaz Devlet Hastanesi ve kent merkezindeki hastanelere sevk edildi. Durumu hafif olan mahkum ve personel için ise cezaevi içerisinde sahra hastanesi kuruldu.

Hastanelerde tedavi altına alınan mahkumların durumunun iyi olduğu, bir kısmının taburcu edilerek tekrar cezaevine nakledildikleri belirtildi. Cezaevi içerisinde kurulan sahra hastanesinde tedavi edilen mahkumların ise doktor gözetiminde oldukları öğrenildi.

Mahkumların zehirlendiği haberini alan aile yakınları ise Denizli Devlet Hastanesine akın etti. Yakınlarından haber alamadıklarını ileri süren mahkum aileleri güçlükle sakinleştirildi.

30 CEZAEVİNDE YEMEK ZEHİRLENMESİ VAKASI

Öte yandan bir ay içinde Silivri, Edirne, Edirne, Konya, Kandıra, Bandırma, Tarsus, Sincan cezaevleri başta olmak üzere yaklaşık 30 cezaevinde yemek zehirlenmesi vakaları olduğu öğrenildi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com