‘CHP’de testi kırıldı, ipler artık iki ismin elinde’

Gazeteci Abdulkadir Selvi: "Özgür Özel ile Ekrem İmamoğlu ikilisi ipleri tamamen ellerine geçirdiler. Sadece Genel Merkez’e hâkim olmadılar. Tüzük değişikliği ile birlikte partinin geleceğine de hâkim oldular. Milletvekili listelerini onlar yapacak, cumhurbaşkanı adayını onlar belirleyecek."

KRONOS 11 Eylül 2024 GÜNDEM

İktidara yakın Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP’nin tüzük kurultayında testinin kırıldığını ve iki ismin ipleri ele geçirdiğini yazdı.

Selvi, “Özgür Özel ile Ekrem İmamoğlu ikilisi ipleri tamamen ellerine geçirdiler. Sadece Genel Merkez’e hâkim olmadılar. Tüzük değişikliği ile birlikte partinin geleceğine de hâkim oldular. Milletvekili listelerini onlar yapacak, cumhurbaşkanı adayını onlar belirleyecek” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş için “CHP’den istifa edip bağımsız cumhurbaşkanı adayı olursa şaşırmayın” diyen Selvi, “Soluna da Kemal Kılıçdaroğlu’nu alarak seçim kampanyası yapar mı?” ifadelerini kullandı.

Selvi’nin yazısı şöyle:

“CHP’nin tüzük ve program kurultayında önemli değişiklikler yapıldı.

Özgür Özel, kurultayda ne söz verdiyse tersini yaptı. Tüzük değişikliği ile yapılanlara gelince; Özgür Özel ile Ekrem İmamoğlu ikilisi ipleri tamamen ellerine geçirdiler.

Sadece Genel Merkez’e hâkim olmadılar. Tüzük değişikliği ile birlikte partinin geleceğine de hâkim oldular. Milletvekili listelerini onlar yapacak, cumhurbaşkanı adayını onlar belirleyecek.

Özgür Özel ile Ekrem İmamoğlu, kurultayda güçbirliği yaptılar. Bu kurultaydan kim güçlenerek çıktı diye sorarsanız Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel derim. Ama CHP güçlenerek çıktı mı derseniz, hayır derim.

1-Kemal Kılıçdaroğlu, kurultaya katılmayarak net bir şekilde parti içi muhalefeti başlatacağının sinyalini verdi.

2-Mansur Yavaş kendisine çekilen operasyonu gördü ve daha önemlisi bu kumpası deşifre etti.

‘MANSUR YAVAŞ ADAYLIKTA KARARLI’

CHP’de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Çünkü testi kırıldı.

Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu’nun karşısında iki güç merkezi oluştu.

Biri Kılıçdaroğlu diğeri Mansur Yavaş.

Kılıçdaroğlu CHP yönetimi için, Mansur Yavaş ise cumhurbaşkanı adaylığı için kelle koltukta mücadele edecekler.

CHP’deki güç odaklarından biri de Mansur Yavaş. Pardon, Mansur Yavaş CHP içinde güç odağı değil. Ama en güçlü cumhurbaşkanı adaylarından biri. Mansur Yavaş kurultayın Ekrem İmamoğlu’nu parlatmak üzere yapıldığını gördü. Mansur Yavaş cumhurbaşkanı adaylığında kararlı. Merkez sağ ve ülkücü kesimin güçlü olduğu İç Anadolu’daki illere yönelik gezilere başlıyor. Mansur Yavaş, CHP’de iplerin Özgür Özel ile Ekrem İmamoğlu’nun elinde olduğunu gördü. CHP’den kendisine ekmek çıkmayacağının farkında. CHP’den istifa edip bağımsız cumhurbaşkanı adayı olursa şaşırmayın. Soluna da Kemal Kılıçdaroğlu’nu alarak seçim kampanyası yapar mı?”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com