CHP’den bir ‘erken seçim’ çıkışı daha: Tek çare…

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik: Erken seçim, ülkemizin mevcut krizlerden kurtulmasının tek çaresidir. Herkes hayatın her alanında erken seçimi talep etmeli. Çünkü iktidarın yönetme becerisi hiçbir şekilde kalmadı."

KRONOS 04 Eylül 2024 GÜNDEM

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, erken seçim çıkışında bulundu. Özgür Çelik, “Erken seçim, ülkemizin mevcut krizlerden kurtulmasının tek çaresidir. Kurultay, bu yönde atılacak adımların başlangıcı olacak” dedi.

Birgün‘ün haberine göre Çelik, kurultayda ön seçim uygulaması ve parti içindeki üç dönem kuralı gibi demokratik yapılanma konularının tartışılacağını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “CHP değişirse Türkiye değişir” şeklindeki sözlerine atıfta bulunan Çelik, partide yapılacak değişikliklerin, ülkenin genel siyasi atmosferine ve yönetim anlayışına yansıyacağını söyledi.

Erken seçim talebinin kurultayda ele alınacak önemli konulardan biri olduğunu belirten Çelik, “Ülkemizin mevcut yönetim sorunlarına çözüm bulunması için erken seçim şart. Bu kurultay, erken seçim için de bir milat olacak. Toplumun her kesimi bu talebi güçlü bir şekilde dillendirmeli. Çünkü iktidarın yönetme kapasitesi artık tükenmiş durumda” ifadelerini kullandı.

‘HERKES ERKEN SEÇİMİ TALEP ETMELİ’

Çelik şunları söyledi:

“CHP yaptığı tematik mitingler ile her alandaki sorunlara karşı sahalarda ve meydanlarda bir mücadeleyi örgütleme gayreti içerisinde. Elbette toplum da doğal olarak kendi tepkisini dile getiriyor. Çiftçiler meydanlara, sokaklara çıkıyorlar. Üreticiler ürünlerini yerlere döküyor, emekliler, emekçiler kendi isyanını hayatın her alanında dile getiriyorlar. Biz de CHP olarak az önce saydığım grupların tamamıyla birlikte bir mücadeleyi örgütleme gayreti içerisindeyiz ancak tek bir çözüm var Mehmet Bey, o tek çözüm de erken seçim olmak zorunda. Biz erken seçim talebini dillendiriyoruz. Ancak toplumsal talep olarak da erken seçimin öne çıkması gerektiğini belirtiyoruz ve buradan sizin aracılığınızla topluma bir çağrı da bulunmak istiyorum. Herkes hayatın her alanında erken seçimi talep etmeli. Çünkü iktidarın yönetme becerisi hiçbir şekilde kalmadı.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com