CHP’den olağanüstü kurultay kararı

CHP Parti Meclisi, tüzük değişikliği için 6-9 Eylül'de Olağanüstü Kurultay yapma kararı aldı.

KRONOS 05 Ağustos 2024 GÜNDEM

CHP lideri Özgür Özel’in başkanlığında toplanan CHP Parti Meclisi, tüzük değişikliği için 6-9 Eylül’de Olağanüstü Kurultay yapma kararı aldı. Kurultay, Ankara’da gerçekleşecek.

CHP Parti Meclisi (PM) toplantısı, Özel başkanlığında parti genel merkezinde yapıldı. Saat 17.45’te başlayan toplantı, 2 saat sürdü.

Toplantıda, Tüzük Kurultayı’nın 6-9 Eylül’de yapılması kararlaştırıldı.

Buna göre kurultayın sembolik açılışı 4 Eylül’de Sivas’ta yapılacak. Sivas Kongresi’nin 105’inci yıl dönümünde Sivas’ta Parti Meclisi toplanacak, Meclis Grubu ve İl Başkanları da bu toplantıya katılacak. Olağanüstü Kurultay ise resmen 6 Eylül’de başlayacak ve 9 Eylül’e kadar çalışmalarına Ankara’da devam edecek.

CAN ATALAY İÇİN MECLİS’E ÇAĞRI YAPILACAK

Toplantıda ayrıca, Hatay Milletvekili Can Atalay’ın durumuna ilişkin olarak TBMM’nin 14 Ağustos günü olağanüstü toplantıya çağrılması için Meclis Grubuna görev verildi. Bu kapsamda en yüksek imza sayısı ile başvuru yapılması için TBMM’de bulunan siyasi partilerle de temas kurulacak. Bu çerçevede toplantı başvurusunun da diğer parti temsilcilerinin katılımı ile Meclis Başkanlığı’na teslim edilmesi planlanıyor.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com