CHP’li Başarır: 17-25 Aralık ülkenin çivisinin çıktığı gündür!

"17-25 Aralık sürecindeki dönemin başbakanının oğluyla yaptığı görüşmeler ve ondan sonra bu olayın kapatılması bana göre Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en acı olayıdır. Türkiye'de bazı şeylerin çivisinin çıktığının bana göre en önemli delilidir.".

KRONOS 22 Ağustos 2024 GÜNDEM

CHP Grup Başkanvekili Mahir Başarır, Halk TV’de çıktığı canlı yayında MHP lideri Devlet Bahçeli’nin odasında görülen “17-25 Aralık saati” üzerine başlayan tartışmalara ilişkin konuştu.

Kürşat Oğuz ve Barış Terkoğlu’nun programında konuşan Başarır, “17-25 Aralık sürecindeki o görüşmeler, Cumhurbaşkanı, dönemin başbakanının oğluyla yaptığı görüşmeler ve ondan sonra bu olayın kapatılması bana göre Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en acı olayıdır. Türkiye’de bazı şeylerin çivisinin çıktığının bana göre en önemli delilidir” dedi.

Başarır, MHP lideri Bahçeli’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir mesaj verip vermediğine ilişkin ise, “O gün bunlara çok sert tepki veren, midesi bulanan Devlet Bahçeli, bugün midesini yıkatmış ki savunmasında bunu unutmuyoruz diyor. O gün de unutmuyordun. O gün ülkenin çivisinin çıktığını söylüyordun. O gün hesap vermeleri gerektiğini söylüyordun. Bence bir anlamı var. Hâlâ o odada olması anlamlı. Ama Cumhurbaşkanı’na nasıl bir mesaj verdiğini bilemiyorum.” yorumunda bulundu.

Ali Mahir Başarır’ın açıklamalarının ilgili bölümü şöyle:

17-25 Aralık sürecindeki o görüşmeler, Cumhurbaşkanı, dönemin başbakanının oğluyla yaptığı görüşmeler ve ondan sonra bu olayın kapatılması bana göre Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en acı olayıdır. Türkiye’de bazı şeylerin çivisinin çıktığının bana göre en önemli delilidir. Öncelikle bunu söyleyeyim.

Benim içimde çok büyük bir yaradır. O gün Meclis’te yine bu konuyu konuştum. Yani her şeyi FETÖ yaptı da Cumhurbaşkanı’na sabahın köründe Bilal Erdoğan’ı FETÖ mü arattı? Ya da bu paraları FETÖ mü iade ettirdi? Tamam bu dinlemeyi FETÖ yapabilir ama Türkiye’nin bazı gerçekleri ortaya çıktı ve bunun üzerine gidemedik.

O gün bunlara çok sert tepki veren, midesi bulanan Devlet Bahçeli, bugün midesini yıkatmış ki savunmasında bunu unutmuyoruz diyor. O gün de unutmuyordun. O gün ülkenin çivisinin çıktığını söylüyordun. O gün hesap vermeleri gerektiğini söylüyordun. Bence bir anlamı var. Hâlâ o odada olması anlamlı. Ama Cumhurbaşkanı’na nasıl bir mesaj verdiğini bilemiyorum.


 

“17-25 ARALIK ÜLKENİN ÇİVİSİNİN ÇIKTIĞI GÜNDÜR”

Kürşat Oğuz’un, “Cumhur İttifakı’nda yeni bir krizin sebebi olabilir mi bu fotoğraf?” sorusuna ise Başarır, “Valla onu bilemiyorum. Şimdi bunu niye koyduğunu anlamadım. Unutmuş olabilir mi diyeceğim ama unutulacak bir şey değil. Ama unutulmamalı konusunda hemfikirim. Mutlaka ki bu unutulmamalı. Büyük bir rezalet. Ülkenin dediğim gibi çivisinin çıktığı gün hangi gün deseniz; yolsuzluk, temiz eller operasyonu, bu ülkedeki kara para, kirli para ne derseniz deyin, en kirli anı 22 yılın ne derseniz o görüşmeler derim. Kim ne derse desin, o görüşme de doğru, para da doğru, sıfırlama da doğru. Benim için ülke adına acı olaydı. Bu ne niyetle odadaydı bilemiyorum. Dediğim gibi mesaj da verebilir, ters bir mesaj da verebilir ama ben bundan örnek alıyorum diyorsa 17-25 Aralık’tan hemen sonra Devlet Bahçeli’nin söylediği sözler hafızalarda, arşivlerde dimdik duruyor” yanıtını verdi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com