Erdoğan, İBB’yi rekor borçla devretmiş: Tam 1,5 milyar dolar

Erdoğan’ın ardından 1998 yılında İBB’nin başına geçen Ali Müfit Gürtuna, belediyeyi 1.5 milyar dolar borçla devraldığını söyledi.

KRONOS 25 Temmuz 2024 GÜNDEM

“Belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız, kaynağında tahsiline başlayacaktır” diyen Erdoğan’ın İBB’yi 1.5 milyar dolar borçla bırakması yeniden gündeme geldi.

Muhalefet belediyelerini borçları üzerinden hedef alan ve “Belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız, kaynağında tahsiline başlayacaktır” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye’sini (İBB) 1.5 milyar dolar borçla devrettiği öğrenildi.

Erdoğan’ın ardından 1998 yılında İBB’nin başına geçen Ali Müfit Gürtuna, İBB’yi 1.5 milyar dolar borçla devraldığını söyledi.

Tele1’e konuşan Gürtuna, şu ifadeleri kullandı:

“İBB’yi 1.5 milyar dolar borçla devraldım. Sıfır borçla devrettim. Ama ne yazık ki bizden sonra çok aşırı bir borçlanma tekrar başladı. Bütçenin belli bir oranından fazlasını bu belediyeler borçlanamamalı. Belediye meclisinde çoğunluğu sağlayan inanılmaz bir şekilde borçlanıyor. Kendinden sonra gelene çok büyük borçlarla belediyeleri devrediyorlar. Yeni gelenler de çalışamaz hale geliyor.”

Erdoğan, dün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, “Belediyeleriniz Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan birikmiş borçlarını ödesinler. Şu anda belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız, kaynağında bu borçların tahsiline başlayacaktır. Öyle 25 kuruşa simit yok. Milletin varlığını değişik yerlerde harcamaya müsaade yok. Hazine ve Maliye Bakanlığı bunların tahsilini artık kaynağında yapacaktır” demişti.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com