CHP’li Özel: 28 Şubat darbe ise Hulusi Akar bugün o koltukta nasıl oturuyor?

CHP'li Özel: ''28 Şubat davası bir darbeyse, o darbenin başında İsmail Hakkı Karadayı varsa, Hulusi Akar bugün nerede, nasıl, niye oturmakta. Biraz insaf. Darbenin başındaki kişinin özel kaleminin ordunun başında, ordunun bağlı olduğu Milli Savunma Bakanlığı'nda ne işi var.''

KRONOS 24 Ağustos 2021 GÜNDEM

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın 28 Şubat döneminde Genelkurmay Başkanı Org. İsmail Hakkı Karadayı’nın özel kalem müdürü olarak görev  yaptığını hatırlatarak ’28 Şubat davası bir darbeyse, o darbenin başında İsmail Hakkı Karadayı varsa, Hulusi Akar bugün nerede, nasıl, niye oturmakta” diye sordu.

Özel “Hulusi Akar’a orduyu emanet edecek kadar güveniyorsak 28 Şubat’taki komutanları içeri atmak nasıl bir haksızlıktır” dedi.

CHP’li Özgür Özel şunları söyledi:

“O dönemin Genelkurmay Başkanı kim? İsmail Hakkı Karatay. 26 Mayıs 2020’de vefat etti. Yaşasaydı dönemin Genelkurmay Başkanı olarak cezaevine girecekti. Peki o Genelkurmay Başkanı’nın özel kalem müdürü kimdi? Hulusi Akar. Askeriyede özel kalem müdürü bir komutanın kendisiyle tüm stratejik planları yapan, onun emirlerini nakleden ve uygulanmasını takip eden kişiyse ve 28 Şubat davası bir darbeyse, o darbenin başında İsmail Hakkı Karadayı varsa, Hulusi Akar bugün nerede, nasıl, niye oturmakta. Biraz insaf. 28 Şubat’ta yaşananlarda bir darbe varsa, darbenin başındaki kişinin özel kaleminin ordunun başında, ordunun bağlı olduğu Milli Savunma Bakanlığı’nda ne işi var. Hulusi Akar’a orduyu emanet edecek kadar güveniyorsak, 28 Şubat’taki komutanları içeri atmak nasıl bir haksızlıktır.”

 

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com