‘Cin şişeden çıktı, artık enflasyonda hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’

Ekonomi yazarı Alaattin Aktaş: "Artık bu konu öyle bir aşamaya geldi ki, cin şişeden çıktı! Artık enflasyon konusunda hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bundan sonra TÜİK madde fiyatlarını açıklamış, açıklamamış; çok da önemli değil."

KRONOS 11 Temmuz 2024 EKONOMİ

TÜİK’in enflasyon hesabında doktor ücretini 34 lira, ev kirasını 6 bin lira, yumurtayı da 2.5 lira olarak baz almasına yönelik tepkiler sürüyor. Ekonomi yazarı Alaattin Aktaş, TÜİK’in enflasyon hesabına yönelik gösterdiği tepkide, “Artık bu konu öyle bir aşamaya geldi ki, başlıkta da yaptığım benzetmede olduğu gibi cin şişeden çıktı! Artık enflasyon konusunda hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” dedi.

“Bundan sonra TÜİK madde fiyatlarını açıklamış, açıklamamış; çok da önemli değil. Hemen hemen tüm veriler ortaya saçıldı bir kere ve neyin ne olduğunu herkes gördü. Bir anlamda gizlenecek bir şey de kalmadı” diyen Alaattin Aktaş, “Vatandaş açıklanan enflasyon oranlarına inanmıyordu, bu durum son gelişmelerin ardından daha da pekişti. TÜİK’e duyulan güven yerlerde ve bundan sonraki dönemde açıklanacak oranlara inanın kimse pek çıkmayacak. Bu güvensizlik dönüp dolaşıp enflasyonu besliyor” ifadelerini kullandı.

Aktaş şöyle devam etti:

“İşte ekonomi yönetimi bunun farkında değil. Üstüne basa basa söylüyorum; görülemeyen bu. Siz istediğiniz kadar tuhaf tuhaf fiyatlarla enflasyon hesaplayıp açıklayın. Artık yalancı çoban durumundasınız! Bir gün doğru oran açıklasanız bile işe yaramayacak. TÜİK ne açıklarsa açıklasın, fiyatlar mutlaka ama mutlaka daha yüksek oranda artırılacak. Artırılıyor da zaten. Yapılması gereken belli. Önce TÜİK, doğru teşhis konulup “tedavi edilmek” zorunda. Ancak bu yapılırsa açıklanan oranlara az da olsa güven oluşturulabilir. Artık bunu görmek ve ona göre önlem almak gerekiyor. Yoksa enflasyonla mücadele ediliyormuş gibi yapmaktan öteye geçilemeyecek.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com