Cinsel istismarla suçlanan Ender Saraç’ın oğlunun ifadesi ortaya çıktı

Ünlü beslenme uzmanı Ender Saraç'ın kendisine cinsel istismarda bulunduğunu iddia eden 13 yaşındaki oğlununun ifadesi ortaya çıktı: "Eğer uzaklaştırma kararını uzatabiliyorsanız ömür boyu devam etmesini istiyorum. Bundan çok korkuyorum..."

KRONOS 31 Mayıs 2024 GÜNDEM

13 yaşındaki oğluna cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen ünlü beslenme ve diyet uzmanı Ender Saraç davasında yeni detaylar ortaya çıkıyor. Ender Saraç’ın oğlu pedagog eşliğinde ifade verdi. M.S., babasının kendisine ve annesine kötü davrandığını öne sürdü, bunun son bulması amacıyla suçlamada bulunduğunu iddia etti. İfadesi sonrası M.S., “Eğer uzaklaştırma kararını uzatabiliyorsanız ömür boyu devam etmesini istiyorum. Eğer biterse, hayatı mahvolmuş olabilir, çok kızmış olabilir, annemi öldürebilir. Bundan çok korkuyorum” diye konuştu.

İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Ender Saraç’ın, 13 yaşındaki oğlunu istismar ettiği iddiasıyla 22.5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.

‘BUNLARIN SON BULMASI İÇİN İSTİSMAR SUÇLAMASINDA BULUNDUM’

M.S., pedagog eşliğinde verdiği ifadede annesiyle babasının ayrıldıklarını ve farklı dairelerde aynı binada yaşadıklarını, babasının kendisine kötü koktuğunu ifade ederek banyoya soktuğunu anlattı. Babasının annesine barışmak için baskı yaptığını ve annesinin babası tarafından tehdit edildiğini iddia eden M.S, bunların son bulması için istismar suçlamasında bulunduğunu söyledi.

Annesine istismar iddiasını aktardığında annenin kendisine inanmadığını, ardından ise okuldaki rehberlik öğretmenine aktardığını ve babasının bir daha kendilerine yaklaşamayacağını düşündüğünü belirten M.S., istismar iddiasının doğru olmadığını ifade etti.

Çocuk M.S., ifadesi sonrasında, “Eğer uzaklaştırma kararını uzatabiliyorsanız ömür boyu devam etmesini istiyorum. Eğer biterse, hayatı mahvolmuş olabilir, çok kızmış olabilir, annemi öldürebilir. Bundan çok korkuyorum” şeklinde konuştu.

Ender Saraç da oğlunun ilk beyanının ezberletilmiş olduğunu söyledi, mahkeme huzurunda verdiği beyanının gerçek olduğunu, 8 aydır görüşmediklerini ve bu nedenle bir şey ezberletmesinin mümkün olmadığını söyledi.

KAYYIM: İFADELER EZBERLETİLMİŞ

Mağdur M.S.’ye atanan temsil kayyımı ise çocuğun mahkemedeki beyanlarının ezberletilmiş olduğu kanaatinde olduklarını belirterek, şikayetçi olduklarını söyledi. Davada Aile Bakanlığı avukatı ise aile içi istismar dosyalarında mağdurların ifadelerini çoğu zaman değiştirdiklerine dikkat çekti ve M.S.’nin ilk ifadesine itibar edilmesini istediklerini belirtti. Ara kararını açıklayan mahkeme, adli görüşme raporunun hazırlanarak dosyaya gönderilmesinin beklenmesine karar verdi. Duruşma, 13 Haziran’a ertelendi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com