Çipras, mezuniyet töreninde Türkçe konuştu: Boyun eğme

Eski Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Koç Üniversitesi'nin mezuniyet törenine katıldı. Konuşmasında Nâzım Hikmet'ten alıntılar yapan Çipras, Gezi Olayları'na göndermede bulunarak mezunlara Türkçe seslendi: "Boyun eğme!"

KRONOS 29 Haziran 2024 GÜNDEM

Eski Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Koç Üniversitesi mezuniyet törenine katılarak çarpıcı ifadelere imza attı.
Koç Üniversitesi’nin 30’uncu Lisans ve Lisansüstü Mezuniyet Töreni, Rumelifeneri Kampüsü’nde yapıldı. 1488 öğrencinin mezun olduğu törende Yunanistan’ın eski lideri Aleksis Çipras da konuşma yaptı.

MEZUNLARA TÜRKÇE ‘BOYUN EĞME’ SÖZLERİYLE SESLENDİ
Çipras, konuşmasında, “Birkaç gün önce Atina’nın ana caddelerinden birinde yürürken genç bir Türk yanıma yaklaştı ve pes etmememi söyleyerek beni şaşırttı. Bana Türklerin bir sözü olduğunu ifade ederek ‘Boyun eğme. Başını dik tut’ dedi. Bu her zaman hatırlayacağım bir şey. Bugün, bir yıl sonra, mezuniyetinizi kutlarken bu sözleri hatırlamanızı isterim. Tüm harika anlar ve önümüzdeki tüm büyük zorluklar için. Savaşmanız gereken her şey için; hayatınızda, ülkeniz, aileniz ve geleceğiniz için. İlkelerinizi korurken gelişmenin bir yolunu bulmalısınız. Ve şunu asla unutma: Boyun eğme.” ifadelerini kullandı.


NAZIM HİKMET’TEN ALINTI YAPTI
Konuşmasında Nazım Hikmet’in şiirinden bir dizeyi de anımsatan Çipras, “Ünlü şairiniz ‘En güzel deniz henüz gidilmemiş olandır’ diyordu. İşte Doğu Akdeniz tam da bu deniz olmalı. Karşılıklı egemenliğimize ve egemenlik haklarımıza saygı denizi. Bir barış ve iş birliği denizi.” dedi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com