Cumhur İttifakı’nda teğmen yemini kavgası: Cem Küçük’ten darbe iması

Genç teğmenlerin "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" sloganı AKP'lileri rahatsız etti, MHP'den ise destek geldi. İktidara yakın gazeteci Cem Küçük ise darbe imasında bulundu.

KRONOS 01 Eylül 2024 GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı Harp Okulu öğrencilerinin geleneksel yemin töreninde genç teğmenlerin “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganı atması siyasetin gündemine damga vurdu. Genç teğmenlerin sloganları AKP’lileri rahatsız ederken, MHP’den ise destek geldi. İktidara yakın gazeteci Cem Küçük de darbe imasında bulundu ve soruşturma çağrısı yaptı.

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, sosyal medya hesabından, “‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ muhaliflerin kullandığı dildir. Kabul edilemez. 1960 darbesine giden süreç 1954’de iki yüzbaşının sucuklu yumurta yemesiyle başlamıştı. Demokrat Parti bu gelişmeleri hafife almış, bedelini ağır ödemişti. AK Parti gereken soruşturmayı ivedilikle yapmalıdır” ifadelerini kullandı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da, Küçük’e sert bir yanıt verdi. Özdağ, “Atatürk’ün subaylarına yaptığın düşmanlık, kustuğun kin yetmedi şimdi 21 yaşındaki tek suçu Atatürk’ü sevmek olan teğmenlere saldırıyorsun” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir de teğmenlerin sloganına destek verdi.

Özdemir şunları söyledi:

“Türk Silahlı Kuvvetleri Büyük Türk Milleti’nin asil neferlerini ve nice kahramanları bağrından çıkarmış, ebediyete kadar da çıkarmaya devam edecektir. Onların görevi askerliğin namusunu ve Türk sancağının şanını korumak, ezanı dindirmemek, vatan nöbetinde icap ettiğinde seve seve hayatlarını inandıkları bu mübarek yolda feda etmektir.

Bu gençlerin ebedi Başkomutanları, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’tür. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da milletimizden aldığı yetki ile bu kahraman ordunun ve yeminlerini şereflice ilan eden teğmenlerimizin Başkomutanıdır.

Genç Teğmenlerimiz kanun, nizam, amir ve başkomutanlarına sadıktır, vazifelerinin farkındadır. Bu gençler, Türkiye’nin beka mücadelesinin savunucuları olduğu kadar küresel ülkülerimizin de şerefli üniforma altındaki geleceğidir. Kendilerine güvenimiz tam.

Ordumuzla milletimiz arasındaki sarsılmaz bağa halel gelmesine müsade edilmez. Bu sebeple hiç kimse farklı yollara ve algılara sebebiyet vermemelidir. Yeni mezun teğmenlerimizin yolu ve bahtı açık olsun. Cenabı Allah her birinin yar ve yardımcısı olsun.”

Cumhurbaşkanı Danışmanı Ahmet Selim Köroğlu da sosyal medya hesabından teğmenlerin kılıçlarını kaldırarak “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganını atmasına tepki gösterdi.

“Eski Türkiye yok, sağlam irade var” diyen Köroğlu, “Birilerine güvenerek demokratik düzeni yıkmak için edilen hakaretler, saçılan nefret cümleleri, çekilen kılıçlar,k orsan yemin gösterileri “Millet iradesine” toslar ve yapanlar bunun altında kalır” ifadelerini kullandı.

‘DÖNÜŞTÜRDÜK DEDİĞİ ORDU ATATÜRK’E SARILIYOR’

Gazeteci Necdet Saraç da şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanı diyor ki, ’15 Temmuz sonrası biz orduyu yeniledik’ diyor. Fakat Köroğlu ‘Eski Türkiye’ diye bir şeyin olmadığını söylüyor. Bunlar kendilerine göre Türkiye’yi dizayn etmeye devam ediyor. Türkiye’de bir iki çizgi mücadelesi var. Çizginin bir tarafında Cumhuriyet değerlerine sahip çıkanlar var. işte bugün Teğmenlerin yaptığı da budur. Eski Türkiye’de kasıt Cumhuriyet değerleridir, Atatürk’tür. Şimdi eski Türkiye vurgusunu Erdoğan sıklıkla yapıyor.

Şöyle bir gerçeklik var, bu iki çizginin bir yanında Cumhuriyet değerlerine sahip çıkanlar var. İşte Ordu’da bu kılıçlar Atatürk’ün askerleriyiz diye kalkarsa bu tepkinin ifade edilmesi demektir. Sizin dönüştürdük dediğiniz orduda teğmenler bu ifadeleri kullanıyorsa demek ki o iki çizgi hala sürüyor. Erdoğan ne kadar yeni bir tarih yazmaya çalışsa da hem vatandaşlar hem de vatansever bürokratlar Cumhuriyet’e sahip çıkıyor. Bu iki çizgi hep vardı hep var olacak.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com