Cumhuriyet yazarına: Mardin’de yangında ölen insanlara oh çekenlere tepki göstermedin

KHK'lı akademisyen Cenk Yiğiter'den Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel'e: Mardin'deki yangında insanların ölmesi karşısında uluorta oh çekenlere, futbol maçında karşı takım için kutlama mesajı atana gösterdiğiniz tepkinin binde birini dahi göstermediniz.

KRONOS 23 Haziran 2024 GÜNDEM

KHK’lı Barış Akademisyeni, hukukçu Cenk Yiğiter, Cumhuriyet gazetesi yazarı Murat Ağırel’in, Türkiye-Portekiz maçı sonrası yaptığı ‘Biji Portekiz’ paylaşımı nedeniyle eski HDP’li vekil Ferhat Encü’yü ‘Türkiye düşmanı’ olmakla suçlamasına tepki gösterdi.

Yiğiter, ‘Mardin’deki yangında insanların ölmesi karşısında uluorta oh çekenlere, futbol maçında karşı takım için kutlama mesajı atana gösterdiğiniz tepkinin binde birini dahi göstermediniz.’  dedi.

Murat Ağırel’in Encü’ye yönelik ‘Provakasyon yapmaya çalıştığı açık. Bu kadar Türk düşmanı olan kişinin Türk Milletinin maaşları ile aldığı emekli maaşı kesilmeli’ ifadelerini eleştiren Cenk Yiğiter sosyal medya hesabından şu paylaşımlarda bulundu:

Anayasa, yasa filan hiç önemi yok bunların tabi. Onun maaşı kesilsin, bunu sınırdışı edin, şunu vatandaşlıktan çıkarın. Oldu. Yarın saray rejimi veya gelecekteki başka bir rejim bu enstrümanları da kullanmaya başlasın dilediği tüm yurttaşlara mesela kolayca değil mi?

O takdirde de daha “marjinallere” daha da fazlasını uygulamak gerekir tabi. Onu çalışma kampına, bunu toplama kampına, şunu da imhaya tezahüratları başlar artık.

Sonra yok dezenformasyon yasası yok etki ajanlığı yasası getirdikleri zaman, ah vah demesin bu kafadaki kimse. Milli takım karşısında karşı tarafı kutlayanların maaşlarının kesilmesi hakkında kanun…

Mardin’deki yangında insanların ölmesi, köylerin yok olması, doğanın tahribatı karşısında uluorta oh çekenlere, beterini dileyenlere, futbol maçında karşı takım için kutlama mesajı atana gösterdiğiniz tepkinin binde birini dahi göstermediniz.

 

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com