Davutoğlu-Kılıçdaroğlu buluşması: Çakıcı’dan iktidar sorumlu

Davutoğlu, Kılıçdaroğlu ile partisinin hazırladığı "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem" metnini paylaştı, liderler yeni Anayasa ile ilgili görüşlerini aktardı.

KRONOS 19 Kasım 2020 GÜNDEM

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu CHP Genel Merkezinde bir araya geldi.

Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu buluşmasında, organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’nın Cumhur İttifakı sözcüsü gibi hareket ettiği ve iktidar ile MHP’den gördüğü destek önplana çıktı. Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu CHP Genel Merkezinde ziyaret etti. CHP ve Gelecek Partisi’nden yedişer kişinin katıldığı basına kapalı görüşme sonrasında Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu ortak basın toplantısı yaptı.

Davutoğlu, “Türkiye’de öyle bir psikolojik ortam var ki bir parti başka partilerle bir araya gelirse toplumsal uzlaşı oluyor, başka parti yaparsa ihanet oluyor. Karşılıklı kutuplaşma yaklaşımları ile Türkiye’de siyasal sistem problemini aşmak mümkün değil. Geçmişte ne yaşamış olursak olalım, zihnimizin arkasına atıp demokratik düzeni kurma vaktidir” dedi.

“BEN BAHÇELİ’Yİ ELEŞTİRİYORUM CEVAP YERALTI DÜNYASINDAN GELİYOR”

Toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Çakıcı’nın tehditleri ve Bahçeli’nin bu tehditlere ve Çakıcı’ya destek vermesiyle ilgili ise şunları söyledi:


Bu haber de ilginizi çekebilir: 

d Davutoğlu-Kılıçdaroğlu buluşması: Çakıcı’dan iktidar sorumlu

d Davutoğlu-Kılıçdaroğlu buluşması: Çakıcı’dan iktidar sorumlu

 

“Ben Erdoğan’ı eleştiriyorum Bahçeli cevap veriyor, Bahçeli’yi eleştiriyorum yeraltı dünyasının bir lideri cevap veriyor. Türkiye’nin geldiği yere bakın. Hukukun, yargının olmadığı, devlette liyakatin çöktüğü yerde devlet organize suç örgütü haline dönüşebilir. Bunu iki üç hafta önce ifade ettim. Bana cevap verecek olan Sayın Bahçeli’dir ya da onun arkadaşlarıdır. Aralarındaki ilişki ne? Bilmiyoruz. Cevap verilecek bir olay değil. Bizim ruhumuzu oluşturan temel öğe Kuva-yi Milliye’dir. Çakalların bulunduğu yerde hiç kimse bize bir şey söyleyemez.”

“TEHDİTLERİN SORUMLUSU İKTİDAR”

Davuoğlu da, “Sayın Genel Başkan’a siyasi bir eleştiri dolayısıyla yöneltilen tehditler konusunda, kesinlikle öncelikle iktidarın bu konuya cevap vermesi gerekiyor. Burada hukuk kuralları işler ve anayasal bir konuma sahip olan ana muhalefet lideri hiçbir kimse tarafından tehdit edilemez, hakarete uğrayamaz. Reformlardan bahsedildiği günlerde eğer bir siyasi parti lideri açık şekilde tehdit ediliyorsa, öbür tarafta da toplum ayrıştırılıyorsa bunun sorumlusu iktidar olur” diye konuştu.


Bu haber de ilginizi çekebilir: 

d Davutoğlu-Kılıçdaroğlu buluşması: Çakıcı’dan iktidar sorumlu

d Davutoğlu-Kılıçdaroğlu buluşması: Çakıcı’dan iktidar sorumlu

 
Anayasa çalışmaları iddialarına ilişkin de konuşan Kılıçdaroğlu, “İkinci sorunuz, az önce Sayın Genel Başkan arkadaşları ile Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem konusundaki çalışmayı sadece bize değil bütün siyasi partilere vereceğini ifade etti. Bu ülkenin yeni bir anayasaya ihtiyacı var. Bütün bunları ne ile sağlayacağız? Omurgası güçlü bir Anayasa ile. ‘Anayasa çalışmalarını şununla yaptınız bununla yaptınız, Ali’yle yaptınız Veli’yle yaptınız…’ Bu tartışmaların sebebi ne? O konuşmada söylüyorum. Millet ittifakı olarak evet bir araya geldik, ilkeleri belirleyelim diye konuştuk. Anayasa çalışması yapmadık ki. Öyle bir çalışma olsa elimizde bir metin olur” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’NİN YENİ BİR ANAYASA’YA İHTİYACI VAR”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu da Türkiye’nin yeni bir Anayasa’ya ihtiyacı olduğunu belirterek, “Türkiye’nin yeni bir Anayasa’ya; Anayasa’nın da önünü açacak yeni bir siyasal sistem modeline ihtiyacı var. Geçmişte 1924 Anayasası’nın çoğunlukçu modeli, 1960 Anayasası’nın vesayet modeli ve 1982 Anayasası’nın vesayeti artıran melez modeli ile Türkiye’nin bir yere gidemeyeceği aşikardır. Bu problemleri aşmak için geldiğini iddia eden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, iki buçuk yıllık uygulaması ile kurumların kurumsal aklını tahrip etmiş, devlet teamüllerinde ciddi sıkıntılara yol açmış, nepotizmi yaygınlaştırmış, kişiselleşmiş bir iktidar anlayışını Türkiye’nin kaderine hakim kılmıştır. Bunun da sonuçlarını gördük” dedi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com