DEM Partili belediye başkanının pasaportuna el konuldu

Diyarbakır-Kayapınar Belediye Eş Başkanı Gülşen Sincar, yurtdışına gitmek istediği sırada İstanbul Havalimanı’nda pasaportuna el kondu.

KRONOS 13 Haziran 2024 GÜNDEM

DEM Partili Diyarbakır-Kayapınar Belediyesi Eş Başkanı Gülşen Sincar, İsviçre’ye ailesinin yanına gitmek isterken İstanbul Havalimanı’nda yapılan uçuş işlemleri sırasında pasaportuna el kondu.

Pasaportuna el konulmasına ilişkin Sincar’a yapılan tebligatta, “Bahse konu pasaportun 2 Haziran 2024 tarihinde Ankara-NVİ tarafından İptal/İdari karar kaydı ve pasaport bilgileri açıklama kısmında yurtdışına engel teşkil eden şerh kaydı bulunduğu tespit edilmiştir” denildi.

Hatırlanacağı üzre, Avrupa Komisyonu Parlamenterler Meclisi’nin toplantısı için Paris’e gitmek isteyen DEM Parti Sözcüsü ve Şırnak Milletvekili Ayşegül Doğan’ın 2 Haziran’da yurtdışına çıkması engellenmişti.


Doğan, Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı bir davada daha önce kendisine verilen yurtdışı çıkış yasağının 2019’da kaldırıldığını belirterek, “Akıl tutulması gibi bir durum yaşanıyor. Tahminime göre kalkan yurtdışı çıkış yasağımı ya bir memur sistemden düşmeyi unuttu, ya da bilinçli olarak yurtdışına çıkışım engellendi” şeklinde açıklama yapmıştı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com