Depremzede üniversite öğrencisi, CİMER’e yazdı: Böbreğimi satacağım

Depremzede üniversite öğrencisi Yusuf Öztepeli, CİMER'e yazdı: "Sayın Cumhurbaşkanım, borçlarım, faturam, harcamam yemeğim yüzünden böbreğimi satmak istiyorum. Lütfen bu konu hakkında sizden yardım bekliyorum. Sonumun intihar olmasını istemiyorum."

KRONOS 16 Ağustos 2024 GÜNDEM

Yüksek enflasyon, yüksek döviz kuru ve hayat pahalılığının yaşandığı Türkiye’de, her kesim ekonomik krizle mücadele etmeye çalışıyor. Krizin vurduğu kesimlerden biri de üniversite öğrencileri. Barınma problemi yaşayan ve geçinemeyen üniversite öğrencilerinin çoğu eğitimine devam edemiyor. CİMER’e mektup yazan bir öğrencinin durumu ise Yeni Türkiye’nin bir gerçekliğini daha ortaya koydu. CİMER’e başvuran öğrenci, üniversite eğitimine devam edebilmek için böbreğini satışa çıkardı.

Öğrenci, “Sayın Cumhurbaşkanım, borçlarım, faturam, harcamam yemeğim yüzünden böbreğimi satmak istiyorum. Lütfen bu konu hakkında sizden yardım bekliyorum. Sonumun intihar olmasını istemiyorum” dedi.

İstanbul’da bulunan İstinye Üniversitesi’ne depremzede kontenjanından giren Yusuf Öztepeli isimli öğrenci, masraflarını karşılayamadığı için Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) başvuru yaparak böbreğini satışa çıkardı.

‘SONUMUN İNTİHAR OLMASINI İSTEMİYORUM’

Başvuruda şu ifadeler yer aldı:

“Merhabalar Sayın Cumhurbaşkanım. 20 yaşında bir genç olarak en son çarem bu kaldı. Eğitimimin devam etmesi için ailemin yükünü hafifletmek için çalışıyorum ama yetmiyor. Borçlarım, faturam, harcamam yemeğim yüzünden böbreğimi satmak istiyorum. Lütfen bu konu hakkında sizden yardım bekliyorum. Sonumun intihar olmasını istemiyorum.”

Birgün’e konuşan Öztepeli, “Depremde de yanımızda devlet yoktu. Çok zor günler geçirdik. Depremzede kontenjanından üniversiteye girdim ama ekonomik olarak sıkıntılıdayım. Okul kitaplarını bile alamaz haldeyim. Aldığım bursun yarısı yurda gidiyor. CİMER’e bu başvuruyu yapmak zorunda kaldım. Okulu bırakmamak için bu yola başvurdum” dedi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com