Dervişoğlu, Özel’in izinde: Erdoğan seçim mağlubiyeti yaşayarak gitmeli

İYİ Parti lideri Dervişoğlu: "Recep Tayyip Erdoğan bir seçim mağlubiyeti yaşayarak gitmeli. Bu milletin asaleti, zaten öyle bir ferasetin bu sandığa yansıması gerekiyor."

KRONOS 05 Eylül 2024 GÜNDEM

CHP lideri Özgür Özel’in “Erdoğan’ın aday olmasını ve onu yenmeyi istiyoruz” çıkışının ardından eski müttefikler İYİ Parti’nin genel başkanı Müsavat Dervişoğlu da “Erdoğan seçim mağlubiyeti yaşayarak gitmeli” dedi.

Müsavat Dervişoğlu’nun açıklamaları şöyle:

“Yapamayacağınız bir seçime davet ediyorsunuz insanları. Bu seçime davet değil, bu düelloya davet gibi bir şey. Bu, o yönüyle ele alınması icap eden bir şey. Kendi içinde bir takım stratejiler barındıran bir talep. ‘Efendim, 2025’in kasım ayında yapalım, uygundur. Olmadı 2026’da yapalım.’ Kimle yapacaksınız, bu kararı kimle alacaksınız? Bugünkü iktidarla alacaksınız. ‘Recep Tayyip Erdoğan bir kez daha aday oluyor Meclis seçim deyince’ deyip gölgelenebilecek bir husus değil. Kim aday olursa olsun.”

‘MECLİS KARAR ALIRSA ADAY OLABİLİYOR’

Anayasamıza göre Cumhurbaşkanı 2 defa seçiliyor, Tayyip bey 3. defa seçildi. Eğer erken seçim Meclis kararı ile alınırsa Tayyip bey aday olabiliyor. Başımızın üstüne, aday olmasıyla alakalı bir şey değil bu. Tayyip Erdoğan bir takım anayasal hakları avantaja dönüştürmek üzere Türkiye’de bazı kurullardan yararlanıyor olabilir. YSK, 3. defa olmasına rağmen Tayyip beyin adalığına müsamaha gösterdi. Aslında bana sorsanız bu seçimde de olamaz. Recep Tayyip Erdoğan bir seçim mağlubiyeti yaşayarak gitmeli. Bu milletin asaleti, zaten öyle bir ferasetin bu sandığa yansıması gerekiyor. Bu millet onu yapar.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com