Dev ABD bankasından altın tahmini

ABD merkezli Bank of America (BofA) altının ons fiyatının 12-18 ayda 3 bin dolara ulaşacağını tahmin etti.

KRONOS 25 Haziran 2024 EKONOMİ

ABD merkezli Bank of America (BofA), Fed’in faiz indirimi ve ticari olmayan altın talebi ile altının ons fiyatının 12-18 ayda 3 bin dolara ulaşacağını tahmin etti.

Uluslararası piyasalarda altın fiyatları 2,326 doların üzerinde seyrederken, BofA analistleri altın fiyatlarının yüzde 30’a yakın bir artış göstereceğini öngördü.

Altındaki bu artışın, ticari olmayan talebin yükselmesine bağlı olduğunu belirten BofA analistleri, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indiriminin bu süreci tetikleyebileceğini belirtti. Analistler, faiz indiriminin fiziksel olarak desteklenen altın ETF’lerine girişleri artırabileceğini ve daha yüksek işlem hacimlerine yol açabileceğini ifade etti.

BofA analistleri, merkez bankası alımlarının da altın fiyatlarını destekleyen bir diğer önemli faktör olduğunu vurguladı. Doların döviz portföylerindeki payını azaltmaya yönelik baskının, daha fazla merkez bankası altın alımını tetikleyeceğini öngören analistler, bu değişimin altının uzun vadeli bir değer deposu, enflasyona karşı koruma ve etkili bir portföy çeşitlendiricisi olma statüsünden kaynaklandığını belirtti.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com